Корисно та смачно. Рецепт крем-супу з цвітної капусти, який присвятили мадам Дюбарі

5 березня, 04:14
Подавати варто з підсушеним хлібом (Фото:julia kicova / unsplash)

Подавати варто з підсушеним хлібом (Фото:julia kicova / unsplash)

Як приготувати улюблену здорову страву у своїх соцмережах розповіла Ольга Мартиновська.

«Намагайтеся підтримувати своє тіло здоровою, корисною і обов’язково смачною їжею. Від нашого фізичного стану напряму залежить і психологічний! Цей перехідний період чи не найскладніший — минулорічні овочі закінчуються, а молоді ще не скоро. Багато імпортованого і, відповідно, дорогого.

Відео дня

Цвітна капуста за вмістом корисних речовин перевершує всі інші види капусти! Вітаміни групи А, В і С. Мікроелементи — кальцій, магній, залізо, фосфор. Клітковина, білки, корисні вуглеводи. Всього 30 калорій на 100 грамів продукту.

Єдине — я не люблю її в клярі. Так вона мені пахне рибою і втрачає всі свої природні смачні якості. А ось суп з цвітної капусти, який колись присвятили мадам Дюбарі, то моя любов", — розповіла шеф-кухарка та суддя проєктів МастерШеф Ольга Мартиновська.

Рецепт супу з цвітної капусти

Інгредієнти:

  • 1 цибулина (порей чи ріпчаста)
  • 20 г вершкового масла
  • ½ голівки цвітної капусти (0,5 кг)
  • 100 мл вершків/молока/рослинного молока
  • 1 ст.л. суміші сухих овочів (замість бульйону. Якщо є овочевий чи курячий бульйон — беріть його)

Приготування:

1. Наріжте цибулю та протушкуйте на вершковому (можна замінити рослинним) маслі до білого кольору. Додайте нарізану капусту, залийте бульйоном і проваріть до готовності капусти.

2. Перебийте суп в блендері, а потім додайте вершки. Можна спершу додати вершки, а потім перебивати.

3. Додайте в тарілку дрібно нарізане стебло петрушки, краплю оливкової олії та сіль/перець. Найкраще подавати з підсушеним хлібом.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X