Корисно та смачно. Рецепт крем-супу з цвітної капусти, який присвятили мадам Дюбарі

Подавати варто з підсушеним хлібом (Фото:julia kicova / unsplash)
Як приготувати улюблену здорову страву у своїх соцмережах розповіла Ольга Мартиновська.
«Намагайтеся підтримувати своє тіло здоровою, корисною і обов’язково смачною їжею. Від нашого фізичного стану напряму залежить і психологічний! Цей перехідний період чи не найскладніший — минулорічні овочі закінчуються, а молоді ще не скоро. Багато імпортованого і, відповідно, дорогого.
Цвітна капуста за вмістом корисних речовин перевершує всі інші види капусти! Вітаміни групи А, В і С. Мікроелементи — кальцій, магній, залізо, фосфор. Клітковина, білки, корисні вуглеводи. Всього 30 калорій на 100 грамів продукту.
Єдине — я не люблю її в клярі. Так вона мені пахне рибою і втрачає всі свої природні смачні якості. А ось суп з цвітної капусти, який колись присвятили мадам Дюбарі, то моя любов", — розповіла шеф-кухарка та суддя проєктів МастерШеф Ольга Мартиновська.
Рецепт супу з цвітної капусти
Інгредієнти:
- 1 цибулина (порей чи ріпчаста)
- 20 г вершкового масла
- ½ голівки цвітної капусти (0,5 кг)
- 100 мл вершків/молока/рослинного молока
- 1 ст.л. суміші сухих овочів (замість бульйону. Якщо є овочевий чи курячий бульйон — беріть його)