Готовий за 30 хвилин. Рецепт овочевого паштету з квасолі
Цей паштет — чудова альтернатива хумусу, а також ситна закуска під час посту.
Ведучий програми Ранок з Україною та гастро-експерт Григорій Герман поділився рецептом паштету, який просто готується та сподобається як вегетаріанцям, так і м'ясоїдам.
Рецепт паштету з квасолі
Інгредієнти:
- Цибуля - 1 шт.
- Відварена квасоля - 300 г
- Грецький горіх – 60 г
- Часник – 2 зуб.
- Олія або вершкове масло - 100 г
- Петрушка
- Хмелі-сунелі
- Паприка
- Мускатний горіх
- Сіль
- Хліб тостовий
Приготування:
Відваріть квасолю.
Помістіть сковороду з 50 г олії на вогонь. Поки сковорода нагрівається, подрібніть цибулю та часник, обсмажте до прозорості. Додайте сіль, паприку, хмелі-сунелі та мускатний горіх до смаку, а також залишки олії. Ретельно перемішайте та приберіть з вогню.
Подрібніть волоський горіх і додайте його до відвареної квасолі. Туди ж відправте петрушку, готову цибулю з часником.
Подрібніть інгредієнти за допомогою блендера до однорідного стану, за необхідності додайте воду.
Подавайте паштет із грінками.
Смачного!