З азіатськими нотками. Рецепт пісної брюссельської капусти з тахіною

19 березня 2021, 04:45
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Страва не тільки урізноманітнить пісне або веганське меню, а й відкриє новий смак брюссельської капусти й баклажана.

В ефірі програми Ранок з Україною на каналі Україна телеведучий і кулінар Григорій Герман розповів, як приготувати страву з азіатським колоритом.

Рецепт брюссельської капусти

Відео дня
Григорій Герман (Фото: Канал Україна)
Григорій Герман / Фото: Канал Україна

Інгредієнти:

  • Брюссельська капуста - 400 г
  • Фундук - 50 г
  • Соєвий соус - 3 ст.л.
  • Цукор - 2 ч.л.
  • Перець чилі - 1 шт.
  • Баклажан - 1 шт.
  • Корінь імбиру - 2 см
  • Оливкова олія - 3 ст.л.
  • Сіль і перець

Приготування

1. Поставте сковороду-гриль на вогонь. Поки вона нагрівається, наріжте баклажани слайсами шириною до 1 см. Підсмажте їх на розігрітій сковороді без додавання олії. Доведіть до готовності та викладіть на тарілку.

2. Іншу сковороду поставте на вогонь, додайте кілька ложок олії. Подрібніть імбир і висипте на розігріту сковороду. Потім додайте туди ж нарізаний перець чилі.

3. Кожну брюссельську капусту розріжте навпіл, всипте до імбиру і перцю та добре перемішайте. Також додайте фундук, соєвий соус, цукор, сіль і перець. Перемішайте і смажте все разом ще кілька хвилин.

4. Для соусу змішайте тахіну з ложкою оливкової олії та соком половинки лимона. Перемішайте та присоліть.

5. Готові баклажани змастіть соусом з тахіни, а зверху викладіть брюссельську капусту.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X