З азіатськими нотками. Рецепт пісної брюссельської капусти з тахіною
Страва не тільки урізноманітнить пісне або веганське меню, а й відкриє новий смак брюссельської капусти й баклажана.
В ефірі програми Ранок з Україною на каналі Україна телеведучий і кулінар Григорій Герман розповів, як приготувати страву з азіатським колоритом.
Рецепт брюссельської капусти

Інгредієнти:
- Брюссельська капуста - 400 г
- Фундук - 50 г
- Соєвий соус - 3 ст.л.
- Цукор - 2 ч.л.
- Перець чилі - 1 шт.
- Баклажан - 1 шт.
- Корінь імбиру - 2 см
- Оливкова олія - 3 ст.л.
- Сіль і перець
Приготування
1. Поставте сковороду-гриль на вогонь. Поки вона нагрівається, наріжте баклажани слайсами шириною до 1 см. Підсмажте їх на розігрітій сковороді без додавання олії. Доведіть до готовності та викладіть на тарілку.
2. Іншу сковороду поставте на вогонь, додайте кілька ложок олії. Подрібніть імбир і висипте на розігріту сковороду. Потім додайте туди ж нарізаний перець чилі.
3. Кожну брюссельську капусту розріжте навпіл, всипте до імбиру і перцю та добре перемішайте. Також додайте фундук, соєвий соус, цукор, сіль і перець. Перемішайте і смажте все разом ще кілька хвилин.
4. Для соусу змішайте тахіну з ложкою оливкової олії та соком половинки лимона. Перемішайте та присоліть.
5. Готові баклажани змастіть соусом з тахіни, а зверху викладіть брюссельську капусту.
Смачного!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life