Не поступаються звичайним. Рецепт пісних булочок з маком та горіхами

15 березня, 04:44
Мак можна замінити на горіхи (Фото:instagram.com/lizaglinskaya)

Мак можна замінити на горіхи (Фото:instagram.com/lizaglinskaya)

Рецептом випічки у своїх соцмережах поділилася кондитерка Ліза Глінська.

Узгодити випічку з Великим постом буває досить складно, адже більшість готується на яйцях, маслі та інших молочних продуктах. Тому Ліза Глінська підготувала добірку пісної випічки, одна зі страв котрої - булочки з маком і горішками. За бажанням, начинку можна повністю зробити горіховою.

Відео дня

Рецепт булочок на воді

Інгредієнти для тіста:

  • 250 г борошна
  • 8 г розпушувача
  • 50 г цукру
  • сіль
  • 100 мл води
  • 40 г соняшникової олії (рафінованої)

Для начинки:

  • 100 г маку (можна замінити на горіхи)
  • 100 г смажених волоських горіхів
  • 120 г цукру

Приготування:

1. Змішайте воду, олію, цукор і сіль, окремо — борошно та розпушувач. Поєднайте дві суміші та замісіть тісто.

2. Загорніть тісто в харчову плівку та лишіть на 30 хвилин.

3. Замочіть мак теплою водою та лишіть на півгодини. Обсмажте волоські горіхи в духовці за температури 170 °C.

4. Процідіть мак, змішайте його з рештою інгредієнтів і перебийте блендером до стану пасти.

5. Розкачайте тісто в прямокутник приблизно 30×35 см. Промажте тісто начинкою та загорніть у рулет.

6. Наріжте рулет на частинки приблизно по 3 см. Викладіть на застелене пергаментом деко та випікайте 20 хвилин за температури 180 °C.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X