Не поступаються звичайним. Рецепт пісних булочок з маком та горіхами

Мак можна замінити на горіхи (Фото:instagram.com/lizaglinskaya)
Рецептом випічки у своїх соцмережах поділилася кондитерка Ліза Глінська.
Узгодити випічку з Великим постом буває досить складно, адже більшість готується на яйцях, маслі та інших молочних продуктах. Тому Ліза Глінська підготувала добірку пісної випічки, одна зі страв котрої - булочки з маком і горішками. За бажанням, начинку можна повністю зробити горіховою.
Рецепт булочок на воді
Інгредієнти для тіста:
- 250 г борошна
- 8 г розпушувача
- 50 г цукру
- сіль
- 100 мл води
- 40 г соняшникової олії (рафінованої)
Для начинки:
- 100 г маку (можна замінити на горіхи)
- 100 г смажених волоських горіхів
- 120 г цукру
Приготування:
1. Змішайте воду, олію, цукор і сіль, окремо — борошно та розпушувач. Поєднайте дві суміші та замісіть тісто.
2. Загорніть тісто в харчову плівку та лишіть на 30 хвилин.
3. Замочіть мак теплою водою та лишіть на півгодини. Обсмажте волоські горіхи в духовці за температури 170 °C.
4. Процідіть мак, змішайте його з рештою інгредієнтів і перебийте блендером до стану пасти.
5. Розкачайте тісто в прямокутник приблизно 30×35 см. Промажте тісто начинкою та загорніть у рулет.
6. Наріжте рулет на частинки приблизно по 3 см. Викладіть на застелене пергаментом деко та випікайте 20 хвилин за температури 180 °C.
Смачного!