Закохає в овочі. Рецепт теплого салату з печеною морквою та фетою

Якщо замінити фету на веганську, страва буде пісною (Фото:instagram.com/budgetbytes)
Рецепт запропонували кулінари з сайту бюджетних страв Budget Bytes.
Здорове харчування зазвичай містить чимало овочів, а тому багато людей вважає, що воно не може бути смачним. Однак цей теплий салат із морквою та сиром доводить, що корисна їжа може бути смачною й при цьому дешевою. Якщо ж ви заміните класичну фету на веганську ви отримаєте чудову пісну страву для легкої вечері.
Рецепт теплого салату з морквою і сиром
Інгредієнти:
- 900 г моркви
- 2 ст.л. оливкової олії
- Сіль і перець за смаком
- ½ пучка свіжої петрушки
- ¼ склянки подрібненого сиру фета
Приготування:
1. Розігрійте духовку до 200ºС. Очистьте і наріжте моркву брусочками розміром 2,5 см. Якщо вони надто товсті, розріжте їх навпіл вздовж. Спробуйте зробити шматочки моркви однаковими за довжиною та товщиною, щоб вони запікалися з однаковою швидкістю.
2. Вистеліть деко пергаментним папером, викладіть на нього моркву та збризніть її оливковою олією. Додайте дрібку солі та перцю, а потім перемішайте, щоб морква рівномірно покрилася спеціями. Поставте деко в розігріту духовку і запікайте 40 хвилин, перемішавши один раз на половині часу.
3. Через 40 хвилин морква повинна стати м’якою, поверхня має вкритися невеликими пухирцями, а нижня частина підрум'янитися. Дайте моркві трохи охолонути, щоб вона більше не парувала. Поки морква охолоджується, дрібно наріжте петрушку і покришіть фету.
4. Додайте в миску моркву, петрушку та подрібнену фету. Додайте ще одну дрібку солі та перцю, а потім перемішайте. Подавайте теплим, але не гарячим.
Смачного!