Пісний рецепт. Як приготувати морквяний пиріг з сухофруктами за рецептом зірки Кріпосної
Українська актриса, зірка костюмованої драми Кріпосна Анна Сагайдачна розповіла, як спекти смачний пісний пиріг з моркви.
З 15 березня православні віруючі дотримуються Великого посту. У цей період їм рекомендують повністю утримуватися від м’яса, яєць, молочних продуктів тощо
Пісний морквяний пиріг: рецепт
Інгредієнти:
- Морква (очищена) — 400 г
- Борошно пшеничне — 300 г (можна взяти цільнозернове). Його потрібно просіяти на дрібному ситі, щоб позбутися від грубих частинок. Потрібно врахувати, що 300 г борошна має бути вже після просіювання.
- Цукор — 300 г
- Рослинна олія без запаху — 140 г (наприклад, кокосову)
- Волоські горіхи — 100 г
- Родзинки- 200 г (частину можна замінити чорносливом або курагою)
- Лимонний або апельсиновий сік — 2 ст. л. і цедра
- Кориця мелена — ½ — 1 ч. л.
- ¼ — ½ ч. л. мускатного горіха
- ¼ ч. л. меленого імбиру
- Сіль — ½ ч. л.
- Розпушувач 2 ч. л. з гіркою (або 1 ч. л. соди + 1 ч. л. розпушувача)
Приготування:
1. Родзинки та сухофрукти замочити в гарячій воді. Потім відкинути на сито, щоб стекла вода, порубати ножем.
2. Моркву помити, почистити і натерти на тертці: половину на великій, половину — на дрібній. Якщо морква дуже суха, то можна 50−70 г моркви замінити яблуком без шкірки, також натер його на тертці. Наприклад, 350 г моркви і 50 г яблука.
3. У глибокій ємності змішати моркву, цукор, рослинну олію, родзинки, волоські горіхи (трохи подрібнити ножем), лимонний сік.
4. В окремій мисці змішати всі сухі інгредієнти і через сито поступово просіяти суху суміш до морквяної маси. Все добре перемішати.
5. Форму для випікання змастити тонким шаром масла і викласти тісто. Випікати приблизно 50−60 хвилин при температурі 180 градусів. Режим духовки варто налаштувати на верх і низ або конвекцію. Якщо ви готуєте маленький пиріг з меншої кількості інгредієнтів, час випікання також варто зменшити до 35−40 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми склали підбірку рецептів пісних десертів, які допоможуть істотно урізноманітнити раціон. До слова, у піст можна їсти ще деякі солодощі, крім фруктів. Також ми склали велику підбірку з 30 рецептів на кожен день, включаючи напої, закуски і основні страви.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life