Пісний рецепт. Як приготувати морквяний пиріг з сухофруктами за рецептом зірки Кріпосної

3 квітня 2021, 07:08

Українська актриса, зірка костюмованої драми Кріпосна Анна Сагайдачна розповіла, як спекти смачний пісний пиріг з моркви.

З 15 березня православні віруючі дотримуються Великого посту. У цей період їм рекомендують повністю утримуватися від м’яса, яєць, молочних продуктів тощо. Не дивлячись на це, пісне меню може бути різноманітним і не нудним. Рецептом пісного десерту поділилася українська актриса Анна Сагайдачна. У своєму Instagram вона часто ділиться рецептами різної випічки.

Відео дня

Пісний морквяний пиріг: рецепт

Інгредієнти:

  • Морква (очищена) — 400 г
  • Борошно пшеничне — 300 г (можна взяти цільнозернове). Його потрібно просіяти на дрібному ситі, щоб позбутися від грубих частинок. Потрібно врахувати, що 300 г борошна має бути вже після просіювання.
  • Цукор — 300 г
  • Рослинна олія без запаху — 140 г (наприклад, кокосову)
  • Волоські горіхи — 100 г
  • Родзинки- 200 г (частину можна замінити чорносливом або курагою)
  • Лимонний або апельсиновий сік — 2 ст. л. і цедра
  • Кориця мелена — ½ — 1 ч. л.
  • ¼ — ½ ч. л. мускатного горіха
  • ¼ ч. л. меленого імбиру
  • Сіль — ½ ч. л.
  • Розпушувач 2 ч. л. з гіркою (або 1 ч. л. соди + 1 ч. л. розпушувача)

Приготування:

1. Родзинки та сухофрукти замочити в гарячій воді. Потім відкинути на сито, щоб стекла вода, порубати ножем.

2. Моркву помити, почистити і натерти на тертці: половину на великій, половину — на дрібній. Якщо морква дуже суха, то можна 50−70 г моркви замінити яблуком без шкірки, також натер його на тертці. Наприклад, 350 г моркви і 50 г яблука.

3. У глибокій ємності змішати моркву, цукор, рослинну олію, родзинки, волоські горіхи (трохи подрібнити ножем), лимонний сік.

4. В окремій мисці змішати всі сухі інгредієнти і через сито поступово просіяти суху суміш до морквяної маси. Все добре перемішати.

5. Форму для випікання змастити тонким шаром масла і викласти тісто. Випікати приблизно 50−60 хвилин при температурі 180 градусів. Режим духовки варто налаштувати на верх і низ або конвекцію. Якщо ви готуєте маленький пиріг з меншої кількості інгредієнтів, час випікання також варто зменшити до 35−40 хвилин.

Морквяний пиріг Сагайдачної (Фото: instagram.com/annasagaidachnaya)
Морквяний пиріг Сагайдачної / Фото: instagram.com/annasagaidachnaya

Нагадаємо, раніше ми склали підбірку рецептів пісних десертів, які допоможуть істотно урізноманітнити раціон. До слова, у піст можна їсти ще деякі солодощі, крім фруктів. Також ми склали велику підбірку з 30 рецептів на кожен день, включаючи напої, закуски і основні страви.

Редактор: Лілія Вітюк

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X