Різноманітно. Пісне меню на сім днів з першими, другими стравами і солодким

29 березня 2021, 06:01

Добірка з понад 20 вегетаріанських страв, які можна приготувати у Великий піст. Салати, супи і десерти без використання молочних продуктів і м’яса.

Календар харчування для Великого посту складають за суворим монастирським статутом. У понеділок, середу і п’ятницю передбачено сухоядіння, тобто дні для холодної їжі без олії і термічної обробки. А у вівторок і четвер дозволяється тільки гаряча їжа без олії.

Відео дня

Але повне сухоядіння на фруктах і горіхах зазвичай не практикується мирянами (не монахи), як і повна відмова від олії в будні дні. Що ж можна їсти під час Великого Посту? Пропонуємо пісне меню з різноманітними вегетаріанськими стравами, які можна варіювати, в залежності від строгості дотримання вами посту. У запропонованих рецептах можуть бути присутніми заборонені в піст додаткові інгредієнти (яйця, вершкове масло, вершки, сир, вино), які сміливо можна виключати, смак страв від цього не постраждає.

Пісне меню на 7 днів

Понеділок

Сніданок: котлети з вівсяних пластівців із грибами і салат із зелених листових овочів

Обід: паста з соусом по-генуезьки

Вечеря: салат із пекінської капусти з житнім хлібом і пісним майонезом

Вівторок

Сніданок: солона вівсянка з грибами

Обід: сочевичний суп із кінзою

Вечеря: корінь селери, запечений в духовці

Середа

Сніданок: котлети з гречки з картоплею і салат із зелених листових овочів

Обід: пиріг із капустою і крем-суп із авокадо

Вечеря: салат Мітла

Четвер

Сніданок: веганські пончики і зелений чай з лимоном

Обід: суп гаспачо

Вечеря: котлети з капусти і картоплі, і салат із зелених листових овочів

П’ятниця

Сніданок: мус із авокадо і шоколаду, і трав’яний чай із лимоном

Обід: рис на пару з майонезом із цвітної капусти і гарбузом із оливковою олією

Вечеря: зелений борщ зі шпинатом

Субота

Сніданок: яблучний пиріг і ягідний кисіль

Обід: салат із помідорами, огірками і булгуром

Вечеря: рататуй

Неділя

Сніданок: гречка в духовці з баклажанами, приготованими як гриби

Обід: відварена або запечена картопля і квашена капуста

Вечеря: крем суп із черемші

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X