Пишні та легкі. Кабачкові оладки зі сметаною — рецепт приготування

12 липня, 05:04
Кабачкові оладки (Фото:cooking.with.zefiranet/instagram)

Кабачкові оладки (Фото:cooking.with.zefiranet/instagram)

Зараз, у розпал літа, багато хто думає, що приготувати з кабачка. Цей овоч можна варити, смажити, тушкувати, запікати і таке інше. Але з нього можна й приготувати смачні кабачкові оладки, які сподобаються навіть дітям.

Кабачкові оладки можна подати як на сніданок, так і на будь-який інший прийом їжі, у тому числі у вигляді закуски. Також ця страва підійде і тим, хто дотримується дієти та правильного харчування. Пишні оладки з кабачків краще готувати з овочів. Тоді вони вийдуть ніжними, соковитими та м’якими. Однак для того, щоб оладки з кабачка вийшли пишними, легкими та пухкими, потрібно додати один інгредієнт — сметану. Шеф-кухар Андрій Колесник на своїй сторінці в Instagram опублікував рецепт приготування кабачкових оладок на сметані.

Відео дня

Складові:

  • кабачки — 400 г;
  • яйця — 2 шт;
  • борошно — 100 г;
  • сіль;
  • сметана.

Спосіб приготування:

  1. Натираємо на велику тертку кабачки, солимо і залишаємо на 5 хвилин, щоб вони випустили зайву вологу.
  2. Віджимаємо, а зайвий сік зливаємо.
  3. Додаємо 2 яйця, перемішуємо.
  4. Потім поступово додаємо борошно і перемішуємо в однорідну консистенцію.
  5. Обсмажуємо оладки до золотої скоринки на сковороді, потім на 5 хвилин відправляємо в розігріту духовку до 180 °C.
  6. Подаємо зі сметаною.
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо НВ
X