Найріднішій людині. Прості рецепти пирогів на День матері

7 травня 2022, 08:18
Шоколадний пиріг — відмінна ідея випічки на День матері (Фото:freepik)

Шоколадний пиріг — відмінна ідея випічки на День матері (Фото:freepik)

Шоколадний, лимонний і ягідний пироги — виберіть той, який мамі за смаком, і порадуйте найближчу людину на свято — День матері.

У неділю 9 травня в Україні відзначатимуть світле свято День матері. У цей день прийнято поздоровляти жінок, які стали мамами, і дарувати їм подарунки. Кожній мамі приємні турбота і любов, а подарунок — це один із способів прояву цих почуттів. Для подарунка можна вибрати квіти, листівку чи солодкий презент, який можна купити або спекти самостійно. Подарунок своїми руками — це завжди про любов і подяку. Пропонуємо на вибір рецепти солодких пирогів — шоколадного, лимонного і ягідного.

Відео дня

Шоколадний пиріг

freepik
Фото: freepik

Складові:

  • 75 г вершкового масла
  • 1 склянка цукрової пудри
  • 2 яйця
  • 1,5 склянка борошна
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 0,5 ч. л. солі
  • 1/3 склянки какао + для прикраси
  • 0,5 ч. л. соди
  • 1 склянка знежиреного молока
  • ягоди — за бажанням

Змішуємо борошно, розпушувач, сіль і двічі просіюємо через сито.

Збиваємо розм’якшене вершкове масло, цукор, яйця, просіяне борошно і какао, соду і молоко міксером на низькій швидкості близько 1 хвилини. Збільшуємо швидкість до високої і збиваємо ще близько 2 хвилин до крему.

Змащуємо форму для випікання маслом і виливаємо тісто, акуратно розрівнюючи. Розігріваємо духовку до 180 °C і випікаємо близько 45−50 хвилин. Якщо пиріг не готовий, додаємо час приготування.

Дістаємо пиріг з духовки і даємо йому постояти у формі 5 хвилин. Виймаємо пиріг з форми і даємо йому охолонути. Прикрашаємо пиріг какао і ягодами — полуницею, малиною, чорницею.

Лимонний пиріг із малиною

freepik
Фото: freepik

Складові:

  • 3 склянки борошна
  • 3 ч. л. розпушувача
  • 1 ч. л. солі
  • 2 ч. л. кмину
  • 385 г цукрової пудри
  • 180 мл олії
  • 125 г вершкового масла
  • 5 яєць
  • 1 ст. л. ванільного екстракту
  • цедра 2 лимонів
  • 125 г малини
  • 160 г цукрової пудри
  • 60 мл лимонного соку

Змішуємо борошно, розпушувач, сіль і двічі просіюємо через сито. Додаємо кмин.

Збиваємо цукор, розтоплене вершкове масло, олію, яйця, ваніль і цедру лимона близько 4 хвилин, поки вони добре не змішаються. Додаємо просіяне борошно і добре перемішуємо. Додаємо ягоди.

Змащуємо форму для випікання маслом і виливаємо тісто, акуратно розрівнюючи. Розігріваємо духовку до 170 °C і випікаємо близько 45 хвилин. Накриваємо пиріг пекарським папером і випікаємо ще 20 хвилин. Дістаємо пиріг з духовки і даємо йому постояти у формі 15 хвилин. Виймаємо пиріг з форми і даємо йому охолонути.

Просіваємо цукрову пудру в миску, потім поступово додаємо достатню кількість лимонного соку, щоб вийшла глазур. Поливаємо глазур’ю пиріг зверху і залишаємо на 20 хвилин.

Ягідний пиріг

freepik
Фото: freepik

Складові:

  • 250 г вершкового масла
  • 1 ¼ склянки цукрової пудри
  • 4 яйця
  • 2 ¼ склянки борошна
  • 3 ч. л. розпушувача
  • 1,5 ч. л. солі
  • 1 стакан молока
  • 300 г заморожених або свіжих ягід + для прикраси

Змішуємо борошно, розпушувач, сіль і двічі просіюємо через сито.

Збиваємо розм’якшеного вершкове масло з цукром до однорідної консистенції. Поступово додаємо яйця по одному і добре збиваємо після кожного додавання. Додаємо просіяне борошно і молоко. Ягоди кладемо в суху миску, розминаємо виделкою і додаємо в тісто.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Змащуємо форму для випікання маслом і виливаємо тісто, акуратно розрівнюючи. Розігріваємо духовку до 160 °C і випікаємо близько 60 хвилин. Дістаємо пиріг з духовки і даємо йому постояти у формі 10 хвилин. Виймаємо пиріг з форми і даємо йому охолонути. Прикрашаємо пиріг ягодами.

Показати ще новини
Радіо NV
X