Розлетяться зі стола першими. Пиріжки з малиною, вишнями або іншими ягодами — дуже простий рецепт!

10 липня, 15:01
Пиріжки з малиною, вишнями або іншими ягодами (Фото:magone/depositphotos)

Пиріжки з малиною, вишнями або іншими ягодами (Фото:magone/depositphotos)

Пиріжки з ягодами — смачна випічка, яку можна приготувати зі свіжими або замороженими ягодами. Тісто на ці пиріжки підійде для будь-якої начинки, тому за один заміс ви зможете приготувати пиріжки одразу з кількома начинками.

Випічка зі свіжими ягодами є класикою, яка одночасно приносить задоволення і смакові насолоди. Це чудові ласощі, які можна приготувати як зі свіжих, так і заморожених ягід. Для основи можна використовувати домашнє здобне дріжджове тісто або тісто з магазину, щоб прискорити процес приготування.

Відео дня

Рецепт пиріжків з малиною в духовці

Інгредієнти:

  • 250 г теплого молока
  • 20 г свіжих або 7 г сухих дріжджів
  • 0,5ч. л солі
  • 100 г цукру
  • 1 яйце + 1 білок
  • ванілін
  • 50 г масла вершкового
  • 500−550г муки
  • 20 г олії

Начинка:

  • ягоди до смаку

Для змащування пиріжків:

  • 1 жовток
  • 1 ст. л молока
  • 15 г вершкового масла

Спосіб приготування:

  1. Почніть змішувати всі інгредієнти для тіста, за винятком олії. Зберіть усі компоненти до однорідності.
  2. Додайте олію до отриманої суміші і замішуйте тісто протягом 7−8 хвилин. Впевніться, що тісто стає дуже м’яким і не прилипає до рук.
  3. Сформуйте тісто в кулю, покладіть його в тепле місце і залиште підніматися в 2,5 рази. Цей процес зазвичай займає близько 40 хвилин.
  4. Після того, як тісто піднялось, розкладіть його на силіконовий килимок і розділіть на 18−20 невеликих шматочків.
  5. Округліть кожен шматочок тіста і розкатайте його, створюючи круглу форму.
  6. Покладіть начинку посередині кожного шматочка. Наприклад, можна використовувати малину і додати 1 чайну ложку цукру у кожний пиріжок.
  7. Покладіть пиріжки на покритий пергаментом лист і залиште їх протягом 15 хвилин для підняття.
  8. Змішайте жовток з 1 столовою ложкою молока і намажте пиріжки цією сумішшю.
  9. Приготуйте духовку, попередньо розігрівши її до 180 градусів з режимом підігріву знизу та зверху без конвенції.
  10. Розмістіть пиріжки у підігрітій духовці та випікайте їх протягом 15 хвилин або до золотистого забарвлення.
  11. Після випікання змастіть готові пиріжки вершковим маслом.
Редактор: Альона Дука
X