Розлетяться зі стола першими. Пиріжки з малиною, вишнями або іншими ягодами — дуже простий рецепт!

Пиріжки з малиною, вишнями або іншими ягодами (Фото:magone/depositphotos)
Пиріжки з ягодами — смачна випічка, яку можна приготувати зі свіжими або замороженими ягодами. Тісто на ці пиріжки підійде для будь-якої начинки, тому за один заміс ви зможете приготувати пиріжки одразу з кількома начинками.
Випічка зі свіжими ягодами є класикою, яка одночасно приносить задоволення і смакові насолоди. Це чудові ласощі, які можна приготувати як зі свіжих, так і заморожених ягід. Для основи можна використовувати домашнє здобне дріжджове тісто або тісто з магазину, щоб прискорити процес приготування.
Рецепт пиріжків з малиною в духовці
Інгредієнти:
- 250 г теплого молока
- 20 г свіжих або 7 г сухих дріжджів
- 0,5ч. л солі
- 100 г цукру
- 1 яйце + 1 білок
- ванілін
- 50 г масла вершкового
- 500−550г муки
- 20 г олії
Начинка:
- ягоди до смаку
Для змащування пиріжків:
- 1 жовток
- 1 ст. л молока
- 15 г вершкового масла
Спосіб приготування:
- Почніть змішувати всі інгредієнти для тіста, за винятком олії. Зберіть усі компоненти до однорідності.
- Додайте олію до отриманої суміші і замішуйте тісто протягом 7−8 хвилин. Впевніться, що тісто стає дуже м’яким і не прилипає до рук.
- Сформуйте тісто в кулю, покладіть його в тепле місце і залиште підніматися в 2,5 рази. Цей процес зазвичай займає близько 40 хвилин.
- Після того, як тісто піднялось, розкладіть його на силіконовий килимок і розділіть на 18−20 невеликих шматочків.
- Округліть кожен шматочок тіста і розкатайте його, створюючи круглу форму.
- Покладіть начинку посередині кожного шматочка. Наприклад, можна використовувати малину і додати 1 чайну ложку цукру у кожний пиріжок.
- Покладіть пиріжки на покритий пергаментом лист і залиште їх протягом 15 хвилин для підняття.
- Змішайте жовток з 1 столовою ложкою молока і намажте пиріжки цією сумішшю.
- Приготуйте духовку, попередньо розігрівши її до 180 градусів з режимом підігріву знизу та зверху без конвенції.
- Розмістіть пиріжки у підігрітій духовці та випікайте їх протягом 15 хвилин або до золотистого забарвлення.
- Після випікання змастіть готові пиріжки вершковим маслом.