За маминим рецептом. Ніжні пиріжки з капустою

15 січня, 05:20
Начинку за бажанням можна замінити (Фото:rezkrr / depositphotos.com)

Начинку за бажанням можна замінити (Фото:rezkrr / depositphotos.com)

Шеф-кухар Едуард Насиров поділився рецептом у своїх соцмережах.

Кулінар попереджає, що ці пиріжки «суцільна підступність», адже, спробувавши їх, ви не зможете зупинитися. Капуста — традиційна українська начинка для пиріжків, однак ви можете замінити її на власний розсуд.

Відео дня

Рецепт пиріжків з капустою

Інгредієнти на 2 дека:

  • 400 г борошна +для формування пиріжків
  • 260 мл теплого молока
  • 20 г свіжих дріжджів чи 1 ч.л. сухих
  • 30 г масла
  • 20 мл олії
  • дрібка солі та цукру
  • яйце (+одне для обмазування пиріжків)

Для начинки:

  • 500 г капусти
  • 2 цибулини
  • сіль і перець
  • 2 ст.л. рослинної олії

Приготування:

1. Цибулю подрібніть, капусту нашаткуйте.

2. Розігрійте олію в сковороді, обсмажте цибулю до м’якості, додайте капусту та смажте на високому вогні кілька хвилин. Посоліть і поперчіть, зменшіть вогонь і смажте до готовності. Лишіть охолоджуватися.

3. Для тіста всі інгредієнти, окрім борошна, змішайте та дайте розійтися дріжджам. Коли утвориться піна, додайте просіяне борошно та замісіть тісто.

4. Накрийте тісто рушником і дайте підійти хвилин 30−40 хвилин у теплому місці. Обімніть і дайте підійти ще раз.

5. Виліпіть із м’якого тіста пиріжки, додаючи начинку. Викладіть їх на змащене маслом деко, змастіть їх яйцем чи молоком та випікайте 20−25 хвилин до золотистості в розігрітій до 180 °C духовці.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X