За маминим рецептом. Ніжні пиріжки з капустою

Начинку за бажанням можна замінити (Фото:rezkrr / depositphotos.com)
Шеф-кухар Едуард Насиров поділився рецептом у своїх соцмережах.
Кулінар попереджає, що ці пиріжки «суцільна підступність», адже, спробувавши їх, ви не зможете зупинитися. Капуста — традиційна українська начинка для пиріжків, однак ви можете замінити її на власний розсуд.
Рецепт пиріжків з капустою
Інгредієнти на 2 дека:
- 400 г борошна +для формування пиріжків
- 260 мл теплого молока
- 20 г свіжих дріжджів чи 1 ч.л. сухих
- 30 г масла
- 20 мл олії
- дрібка солі та цукру
- яйце (+одне для обмазування пиріжків)
Для начинки:
- 500 г капусти
- 2 цибулини
- сіль і перець
- 2 ст.л. рослинної олії
Приготування:
1. Цибулю подрібніть, капусту нашаткуйте.
2. Розігрійте олію в сковороді, обсмажте цибулю до м’якості, додайте капусту та смажте на високому вогні кілька хвилин. Посоліть і поперчіть, зменшіть вогонь і смажте до готовності. Лишіть охолоджуватися.
3. Для тіста всі інгредієнти, окрім борошна, змішайте та дайте розійтися дріжджам. Коли утвориться піна, додайте просіяне борошно та замісіть тісто.
4. Накрийте тісто рушником і дайте підійти хвилин 30−40 хвилин у теплому місці. Обімніть і дайте підійти ще раз.
5. Виліпіть із м’якого тіста пиріжки, додаючи начинку. Викладіть їх на змащене маслом деко, змастіть їх яйцем чи молоком та випікайте 20−25 хвилин до золотистості в розігрітій до 180 °C духовці.
Смачного!