Як у дитинстві. Рецепт пиріжків від судді МастерШефа Ектора Хіменеса-Браво

7 червня 2020, 04:01

Пиріжки емпанадас за рецептом шеф-кухаря і судді МастерШефа Ектора Хіменеса-Браво.

Ви пам’ятаєте свої улюблені пиріжки з дитинства? Гарячі, ароматні з молоком або можливо холодним квасом. Канадський шеф-кухар колумбійського походження і суддя проєкту МастерШеф Україна Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом пиріжків свого дитинства — емпанадас. Такі пиріжки готують із картоплею і м’ясом. Пропонуємо приготувати емпанадас на своїй кухні за рецептом Ектора Хіменеса-Браво.

Відео дня

Як приготувати пиріжки?

Інгредієнти для тіста:

  • 360 г борошна
  • ½ ч. л. солі
  • 170 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 125 мл молока

Інгредієнти для соусу (Хогао):

  • 100 г дрібно нарізаної цибулі
  • 200 г нарізаного томата
  • 100 г зеленої цибулі
  • 1 ч. л. олії
  • 50 г нарізаного болгарського перцю
  • 1 ч. л. томатної пасти
  • ½ ч. л. солі
  • 1 дрібно нарізаний зубчик часнику

Інгредієнти для начинки:

  • 300 г яловичого фаршу
  • 2 шт. вареної картоплі
  • ¼ ч. л. солі (якщо використовуєте свіжий часник або цибулю, то ½ ч. л. солі)
  • ¼ ч. л. гранульованого часнику або ½ зубчика часнику
  • ¼ ч. л. гранульованої цибулі або 50 г нарізаної цибулі
  • ¼ ч. л. зіри (кмину)
  • 2 ст. л. соусу (Хогао)
  • 1 ст. л. олії

1. Готуємо тісто

Змішайте борошно і сіль в процесорі (можна вимішувати руками). Додайте вершкове масло, нарізане кубиками, яйце і потроху додавайте молоко. Змішайте пульсоподібними рухами, поки не вийдуть невеликі окремі кульки і тісто не стане м’яким і еластичним. Зробіть кулю з тіста і дайте йому відпочити 10 хвилин. Розділіть тісто на дві кулі і розкачайте качалкою два диски. Кільцем або формою 12 см зробіть маленькі диски.

2. Готуємо соус

Додайте всі інгредієнти в нагріту сковороду, крім томатної пасти. Обсмажте на середньому вогні, поки вони не стануть м’якими і додайте томатну пасту, обсмажте ще 3 хвилини. Можете зберігати соус в холодильнику до 2 тижнів і додавати до овочів, м’яса, яєць або використовувати як заправку до супів.

3. Готуємо начинку

Обсмажте м’ясо, додайте до нього спеції і роздавлену варену картоплю. Перемішайте всі інгредієнти.

4. Формуємо пиріжки

Наповніть начинкою тісто і сформуйте пиріжки емпанадас. Змастіть яйцем і запікайте в духовці 20−25 хвилин при температурі 190 градусів. Готові емпанадас подаються з соусом Табаско або Чилі.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X