З доступних продуктів. Рецепт пирога зі сливами від Лізи Глінської

Сливи в пирозі викладаються у два шари (Фото:elena leya / unsplash)
Кондитерка поділилася простим рецептом у своїх соцмережах.
«Друзі, саме зараз буду намагатися ділитися з вами більш простими, доступними рецептами, щоб приготування було швидким, зручним, а сім‘я куштувала із задоволенням. У моїй родині зараз це найулюбленіший рецепт пирога», — поділилася кулінарка.
Рецепт сливового пирога
Інгредієнти:
- 180 г вершкового масла
- 150 г яєць (3 шт.)
- 150 г цукру (1 ст. на 200 мл)
- 10 г розпушувача (1 ст.л. без гірки)
- ванільний цукор
- 150 г борошна (1 ст.)
- 10 слив
Додатково:
- 30 г цукру + 5 г вершкового масла
Приготування:
1. Збиваємо розм’якшене вершкове масло до стану помадки. Додаємо яйця кімнатної температури, ванільний і звичайний цукор. Перемішуємо до однорідної консистенції.
2. Змішуємо борошно з розпушувачем, додаємо до основної маси. Перемішуємо.
3. Миємо сливу, виймаємо кісточки, розрізаємо навпіл.
4. Змащуємо форму для випікання вершковим маслом, дно вистилаємо пергаментом.
5. Виливаємо половину тіста у форму, рівномірно розподіляємо. Наступним шаром викладаємо половину слив, заливаємо їх рештою тіста, а зверху викладаємо решту слив.
6. Зверху посипаємо пиріг цукром і відправляємо в розігріту до 180 °C, духовку з конвекцією на 30−35 хвилин.
Смачного!