Тоненьке тісто. Рецепт молдавського пирога плачинта і семи автентичних начинок

9 червня 2021, 04:04

Пиріг складається з листкового тіста і різних начинок на смак того, хто готує.

Плачинда (плацинта, плацинда) — страва, яка об'єднує Румунію, Молдову та південь України, однак пиріг є візитною карткою саме Молдови.

Рецепт пирога плачинда

Інгредієнти

Відео дня

Для тіста:

  • 0,5 л теплої води
  • 20 г свіжих дріжджів
  • Сіль за смаком
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 1 кг борошна вищого гатунку

Для начинки:

  1. Сир + яйце + сіль + кріп і зелена цибуля
  2. Картопляне пюре + смажена цибуля
  3. Смажена свіжа або квашена капуста + цибуля + зелень
  4. Овеча бринза
  5. Улюблене м’ясо зі спеціями
  6. Свіжі натерті яблука
  7. Вишня у власному соку

Приготування:

Замісіть тісто, щоб воно не прилипало до рук, але було і не туге. Залиште на годину підходити.

У цей час приготуйте начинку за бажанням.

Коли тісто підійде, розділіть його на кульки. Це краще робити поступово (усього вийде близько 15 плацинд з 1 кг), щоб відокремити стільки кульок, скільки поміститься на деко.

Розкачайте кожну кульку в пласт близько 10 см, рясно змастіть рослинною олією.

Далі візьміть перший розрахований пласт і розтягніть його, на скільки він дозволяє. Збризніть рослинною олією, викладіть всередину начинку й акуратно згорніть у рулет.

Загорніть рулет у равлика, викладіть на деко і змастіть яйцем.

Запікайте поки не підрум'яниться при температурі 180 градусів.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X