«Відріж іще шматочок». Рецепт французького пирога клафуті з вишнею
Кулінарна блогерка і фуд-фотографка Анна Теличко поділилась рецептом класичного французького пирога.
Клафуті - французький десерт, котрий традиційно готують з черешні, залитої важким тістом. Однак, сезонно начинку цього пирога можна міняти й готувати його, наприклад, з вишнею.
«Взагалі у мене з цим рецептом цікава історія. Вперше я його приготувала ще 7 років тому. Десь записала рецепт та відклала. Клафуті вийшов смачний, то ж я не переймалась пошуками інших варіантів. Адже ж він був за рецептом Джулії Чайлд (було б дивно, якби він вийшов не смачний). Так от… у моїй пам’яті відклалось, що в мене є офігенний рецепт. А на практиці - я не могла його ніде знайти. Але, на щастя, при розгляданні архівів я знайшла той клаптик паперу! Протестувала рецепт на чоловікові, отримала його схвальне: «а відріж мені ще шматочок», — розповіла Анна Теличко.
Рецепт пирога з вишнею
Інгредієнти:
- 450−500 г вишні
- 310 мл молока
- 135−150 г цукру
- 3 яйця
- 1 ст.л. ванільного екстракту
- 1/8 ч.л. солі
- 75 г борошна
- вершкове масло
- цукрова пудра
Приготування
У середній мисці збийте цукор з яйцями, додайте до них борошно і гарно змішайте, щоб не було грудочок.
Додайте молоко, сіль та ванільний екстракт. Змішайте і відставте.
Розігрійте духовку до 175 градусів, а в цей час підготуйте форму. Змастіть маслом дно і стінки форми, притрусіть цукровою пудрою.
Викладіть у форму очищені від кісточок вишні та залийте рідким тістом.
Випікайте 50−60 хвилин, а перед тим, як їсти, дайте пирогу охолонути.
Смачного!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.