Галета та пісочне тісто. Два простих рецепти ревеневих пирогів

Для галети можна використовувати готове тісто (Фото:instagram.com/iv_v_kuchyni)
Розповідаємо, як приготувати корисний та смачний десерт.
Травень — кінець сезону ревеню, тому ви просто зобов'язані приготувати собі пиріг з цією рослиною, якщо досі цього не зробили. Ревень є лікарською рослиною, містить безліч вітамінів, покращує апетит та травлення, позитивно впливає на зір та рівень цукру в крові.
Ревеневі пироги бувають різних видів, проте найпопулярніші — галети та пироги з пісочним тістом. Для приготування галет ви можете використовувати заморожене тісто, щоб приготування не займало багато часу.
Рецепт галети з ревенем
Складові:
- 400 г ревеню, нарізаного кубиками
- 200 г полуниці/чорниці або іншої ягоди
- 80 г цукру
- 1-2 ч.л. кукурудзяного борошна
- 7-8 шматочків листкового тіста (розмороженого)
- 1 яйце, збите
- 1-2 ст.л. цукру
Приготування:
Змішайте ревінь, ягоди, цукрову пудру та кукурудзяне борошно.
Покладіть шматочки тіста один на одний і розкатайте в лист приблизно 30×30 см. Виріжте із заготовки 4 кола діаметром 15 см.
Викладіть у центр начинку, близько 1 повної ст.л. і загорніть тісто вгору, щоб закрити краї галети. Змастіть верх яйцем і посипте тонким шаром цукру.
Випікайте галети на покритому пергаментом деку 20-25 хвилин при 200ºC до золотистого кольору і хрусткої скоринки.
Рецепт пирога з ревенем
Складові:
- 500 г ревеню
- ½ ст.л. крохмалю
- 1 ч.л. меленої кориці
- 4 ст.л. цукрової пудри
Для тіста:
- 150 г вівсянки
- 150 г борошна
- 50 г цукру
- 125 г масла
Приготування:
Розігрійте духовку до 225°C.
Наріжте ревінь кубиками, змішайте з крохмалем, корицею та цукром. Викладіть у форму для запікання.
Змішайте в мисці вівсяні пластівці, пшеничне борошно та цукор. Додайте злегка розм'якшене масло та замісіть розсипчасте тісто.
Розподіліть тісто поверх ревеню, відправляйте у духовку на 20 хвилин.
Подавайте із заварним кремом або морозивом.
Смачного!