Галета та пісочне тісто. Два простих рецепти ревеневих пирогів

20 травня 2022, 02:31
Для галети можна використовувати готове тісто (Фото:instagram.com/iv_v_kuchyni)

Для галети можна використовувати готове тісто (Фото:instagram.com/iv_v_kuchyni)

Розповідаємо, як приготувати корисний та смачний десерт.

Травень — кінець сезону ревеню, тому ви просто зобов'язані приготувати собі пиріг з цією рослиною, якщо досі цього не зробили. Ревень є лікарською рослиною, містить безліч вітамінів, покращує апетит та травлення, позитивно впливає на зір та рівень цукру в крові.

Відео дня

Ревеневі пироги бувають різних видів, проте найпопулярніші — галети та пироги з пісочним тістом. Для приготування галет ви можете використовувати заморожене тісто, щоб приготування не займало багато часу.

Рецепт галети з ревенем

Складові:

  • 400 г ревеню, нарізаного кубиками
  • 200 г полуниці/чорниці або іншої ягоди
  • 80 г цукру
  • 1-2 ч.л. кукурудзяного борошна
  • 7-8 шматочків листкового тіста (розмороженого)
  • 1 яйце, збите
  • 1-2 ст.л. цукру

Приготування:

Змішайте ревінь, ягоди, цукрову пудру та кукурудзяне борошно.

Покладіть шматочки тіста один на одний і розкатайте в лист приблизно 30×30 см. Виріжте із заготовки 4 кола діаметром 15 см.

Викладіть у центр начинку, близько 1 повної ст.л. і загорніть тісто вгору, щоб закрити краї галети. Змастіть верх яйцем і посипте тонким шаром цукру.

Випікайте галети на покритому пергаментом деку 20-25 хвилин при 200ºC до золотистого кольору і хрусткої скоринки.

Рецепт пирога з ревенем

Складові:

  • 500 г ревеню
  • ½ ст.л. крохмалю
  • 1 ч.л. меленої кориці
  • 4 ст.л. цукрової пудри

Для тіста:

  • 150 г вівсянки
  • 150 г борошна
  • 50 г цукру
  • 125 г масла

Приготування:

Розігрійте духовку до 225°C.

Наріжте ревінь кубиками, змішайте з крохмалем, корицею та цукром. Викладіть у форму для запікання.

Змішайте в мисці вівсяні пластівці, пшеничне борошно та цукор. Додайте злегка розм'якшене масло та замісіть розсипчасте тісто.

Розподіліть тісто поверх ревеню, відправляйте у духовку на 20 хвилин.

Подавайте із заварним кремом або морозивом.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X