Гра текстур. Рецепт макового пирога з трьох шарів
Цей пиріг складається з пісочного, зернистого та кремового шарів.
Зазвичай мак асоціюється з чимось домашнім і традиційним, і ніяк не з вишуканим. Однак у маку є великий десертний потенціал, і цей торт-пиріг це доводить.
Рецепт макового пирога
Інгредієнти (на діаметр форми 20-22 см):
1 шар - корж:
- 70 г холодного вершкового масла
- 150 г борошна
- 70 г цукрової пудри
- дрібка солі
- 1 великий жовток
2 шар - макова начинка:
- 240 г маку
- 1 великий яєчний білок
- 3-4 ст.л. цукру
- дрібка солі
- сіль 1 щіпка
3 шар - сметанний заливка:
- 350 г сметани
- 1 велике яйце
- 1,5 ст.л. крохмалю
- 12 г ванільного цукру
- 3-4 ст.л. цукру (за смаком)
Приготування:
Змішайте просіяне борошно з пудрою і сіллю, натріть у суміш холодне вершкове масло. Додайте жовток і швидко замісіть тісто. Намагайтеся зробити цей процес швидко, адже чим холоднішим буде масло під час замісу тіста, тим більш розсипчастим буде ваш пісочний корж. Відправте готове тісто в морозилку на півгодини.
Помістіть мак у сотейник і залийте окропом на 2-3 см вище насіння. Варіть 15 хвилин.
Злийте воду через друшляк, перебейте в блендері мак із цукром, поки він не посвітлішає. Коли мак охолоне додайте до нього білок і добре перемішайте.
Розкачайте тісто, покладіть його в форму і проколіть виделкою в декількох місцях. Випікайте корж 10 хвилин при температурі 180С.
У цей час змішайте всі інгредієнти для третього шару.
Потім зменшіть температуру до 160С, змастіть маслом бортики форми і викладіть на корж макову начинку. Зверху залийте сметанний шар і відправляйте в духовку ще на півгодини.
Перед тим, як їсти, дайте пирогу охолонути.
Смачного!