Гра текстур. Рецепт макового пирога з трьох шарів

2 жовтня 2021, 03:36

Цей пиріг складається з пісочного, зернистого та кремового шарів.

Зазвичай мак асоціюється з чимось домашнім і традиційним, і ніяк не з вишуканим. Однак у маку є великий десертний потенціал, і цей торт-пиріг це доводить.

Рецепт макового пирога

Відео дня

Інгредієнти (на діаметр форми 20-22 см):

1 шар - корж:

  • 70 г холодного вершкового масла
  • 150 г борошна
  • 70 г цукрової пудри
  • дрібка солі
  • 1 великий жовток

2 шар - макова начинка:

  • 240 г маку
  • 1 великий яєчний білок
  • 3-4 ст.л. цукру
  • дрібка солі
  • сіль 1 щіпка

3 шар - сметанний заливка:

  • 350 г сметани
  • 1 велике яйце
  • 1,5 ст.л. крохмалю
  • 12 г ванільного цукру
  • 3-4 ст.л. цукру (за смаком)

Приготування:

Змішайте просіяне борошно з пудрою і сіллю, натріть у суміш холодне вершкове масло. Додайте жовток і швидко замісіть тісто. Намагайтеся зробити цей процес швидко, адже чим холоднішим буде масло під час замісу тіста, тим більш розсипчастим буде ваш пісочний корж. Відправте готове тісто в морозилку на півгодини.

Помістіть мак у сотейник і залийте окропом на 2-3 см вище насіння. Варіть 15 хвилин.

Злийте воду через друшляк, перебейте в блендері мак із цукром, поки він не посвітлішає. Коли мак охолоне додайте до нього білок і добре перемішайте.

Розкачайте тісто, покладіть його в форму і проколіть виделкою в декількох місцях. Випікайте корж 10 хвилин при температурі 180С.

У цей час змішайте всі інгредієнти для третього шару.

Потім зменшіть температуру до 160С, змастіть маслом бортики форми і викладіть на корж макову начинку. Зверху залийте сметанний шар і відправляйте в духовку ще на півгодини.

Перед тим, як їсти, дайте пирогу охолонути.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X