З манго і м’ятою. Балеарський великодній пиріг — флао

9 квітня 2021, 04:10

Кулінар Едуард Насиров поділився рецептом незвичайного великоднього пирога з м’ятою.

Автор блогу My Happyfood і книги Все буде Happyfood розповів, як приготувати ароматний святковий пиріг. Вегетаріанські та веган рецепти, рецепти без глютену, молочних продуктів, цукру, а також кулінарні лайфхаки та відео приготування Едуарда Насирова можна знайти в його блозі на Patreon, за підпискою вартістю від $3 на місяць.

Відео дня

Рецепт великоднього пирога

Інгредієнти

Для тіста:

  • 200 г борошна
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 50 г вершкового масла
  • 1 яйце або 2 жовтки
  • цедра лимона
  • 1 ст.л. анісової горілки
  • дрібка меленого анісу
  • дрібка солі

Для начинки:

  • 350 г кисломолочного сиру чи рикоти
  • 1 стиглий манго (або мангове пюре)
  • 3 яйця
  • 3−4 ст.л. цукру
  • невеликий пучок м’яти
My Happy Food / livejournal.com
Фото: My Happy Food / livejournal.com

Приготування:

1. Розітріть борошно з маслом до крихт, влийте олію та додайте інші інгредіенти. Замісіть однорідне тісто та відправте його на годину в холодильник.

2. Дістаньте тісто, розкачайте та викладіть у форму, сформувавши бортики.

3. Для начинки пропюруйте манго (або візьміть готове пюре), перетріть сир через сито і максимально дрібно нарубайте м’яту. Змішайте всі інгредієнти для начинки до однорідності.

4. Вилийте начинку на тісто, а із залишків тіста зробіть тематичний декор.

5. Відправте пиріг у попередньо розігріту до 180С духовку на 40−50 хвилин — поки тісто не зарум’яниться.

6. Остудіть на решітці та можна подавати на стіл.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X