З куркою та ягодами. Рецепт солоної вертути від Євгена Клопотенка

31 липня 2021, 05:44

Кулінарний експерт і шеф-кухар поділився незвичайним рецептом вертути, яка, однак, дуже легко готується.

Вертута чи завиванець - традиційна страва української та молдавської кухні, яка є закрученим пирогом з начинкою. В інших кухнях схожі страви ви можете зустріти під назвами борек, кол борей, зелнік, банниця, киирма.

Відео дня

Євген Клопотенко пропонує приготувати цю страву з незвичайною начинкою: куркою та смородиною.

Рецепт пирога з куркою

Інгредієнти:

  • 4 шт. курячих стегна без кістки
  • 300 г смородини чи чорниці
  • 400 г тіста філо або листкового
  • 1 шт. яйце
  • Цедра одного лимона
  • Чебрець
Вертути можна зробити порційними (Фото: Alp_Aksoy / depositphotos.com)
Вертути можна зробити порційними / Фото: Alp_Aksoy / depositphotos.com

Приготування:

Запечіть курячі стегна до готовності. Готове м'ясо дрібно наріжте ножем.

Натріть цедру одного лимона.

Розкачайте разморожене тісто, викладіть з одного краю ягоди, курку, чебрець і лимонну цедру. Загорніть тісто в рулет, а його потім загорніть равликом.

Перед тим, як відправити вертуту в духовку, змастіть її жовтком.

Запікайте 30 хвилин при температурі 180С або поки тісто не набуде золотого відтінку.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X