З куркою та ягодами. Рецепт солоної вертути від Євгена Клопотенка
Кулінарний експерт і шеф-кухар поділився незвичайним рецептом вертути, яка, однак, дуже легко готується.
Вертута чи завиванець - традиційна страва української та молдавської кухні, яка є закрученим пирогом з начинкою. В інших кухнях схожі страви ви можете зустріти під назвами борек, кол борей, зелнік, банниця, киирма.
Євген Клопотенко пропонує приготувати цю страву з незвичайною начинкою: куркою та смородиною.
Рецепт пирога з куркою
Інгредієнти:
- 4 шт. курячих стегна без кістки
- 300 г смородини чи чорниці
- 400 г тіста філо або листкового
- 1 шт. яйце
- Цедра одного лимона
- Чебрець

Приготування:
Запечіть курячі стегна до готовності. Готове м'ясо дрібно наріжте ножем.
Натріть цедру одного лимона.
Розкачайте разморожене тісто, викладіть з одного краю ягоди, курку, чебрець і лимонну цедру. Загорніть тісто в рулет, а його потім загорніть равликом.
Перед тим, як відправити вертуту в духовку, змастіть її жовтком.
Запікайте 30 хвилин при температурі 180С або поки тісто не набуде золотого відтінку.
Смачного!