Сезонний та ультракорисний. Рецепт пирога з кропивою і фетою

28 травня 2021, 05:23

Урізноманітнити домашню випічку можна за допомогою корисних рослин. Телеведучий Григорій Герман пропонує спробувати пиріг з кропивою.

Навесні і влітку варто використовувати сезонні трави, овочі та фрукти. Ведучий Ранку з Україною на каналі Україна Григорій Герман поділився рецептом унікальної страви з кропиви. Ця рослина - джерело важливих вітамінів і мікроелементів. Кулінар запевняє, що цей відкритий закусочний пиріг стане вашим фаворитом. Більш того, готується страва всього за 15 хвилин і зможе замінити сніданок, обід або вечерю.

Відео дня

Рецепт закусочного пирога з кропивою і фетою

Григорій Герман (Фото: Канал Україна)
Григорій Герман / Фото: Канал Україна

Інгредієнти:

  • Пісочне тісто - 400 г
  • Масло вершкове - 100 г
  • Кропива - 120 г
  • Мигдаль - 40 г
  • Фета - 200 г
  • Яйце - 2 шт.
  • Сметана - 200 мл
  • М'ята - 1 пучок.

Приготування:

  1. Розігріти на пательні шматочок вершкового масла. Тим часом за допомогою блендера подрібнити мигдаль або волоський горіх.
  2. Нарізати кропиву та м’яту, протушкувати зелень на розігрітій пательні. До готової зелені додати шматочки фети.
  3. Яйця і сметану змішати до однорідного стану.
  4. Пісочне тісто розкатати тонким шаром і викласти у форму для запікання. Виступаючі бортики обрізати.
  5. На тісто висипати горіхи, далі викласти начинку з кропиви і фети та залити сметанно-яєчною сумішшю.
  6. Запікати в духовці при температурі 180 градусів протягом 35-40 хвилин. 

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X