Сезонний та ультракорисний. Рецепт пирога з кропивою і фетою
Урізноманітнити домашню випічку можна за допомогою корисних рослин. Телеведучий Григорій Герман пропонує спробувати пиріг з кропивою.
Навесні і влітку варто використовувати сезонні трави, овочі та фрукти. Ведучий Ранку з Україною на каналі Україна Григорій Герман поділився рецептом унікальної страви з кропиви. Ця рослина - джерело важливих вітамінів і мікроелементів. Кулінар запевняє, що цей відкритий закусочний пиріг стане вашим фаворитом. Більш того, готується страва всього за 15 хвилин і зможе замінити сніданок, обід або вечерю.
Рецепт закусочного пирога з кропивою і фетою

Інгредієнти:
- Пісочне тісто - 400 г
- Масло вершкове - 100 г
- Кропива - 120 г
- Мигдаль - 40 г
- Фета - 200 г
- Яйце - 2 шт.
- Сметана - 200 мл
- М'ята - 1 пучок.
Приготування:
- Розігріти на пательні шматочок вершкового масла. Тим часом за допомогою блендера подрібнити мигдаль або волоський горіх.
- Нарізати кропиву та м’яту, протушкувати зелень на розігрітій пательні. До готової зелені додати шматочки фети.
- Яйця і сметану змішати до однорідного стану.
- Пісочне тісто розкатати тонким шаром і викласти у форму для запікання. Виступаючі бортики обрізати.
- На тісто висипати горіхи, далі викласти начинку з кропиви і фети та залити сметанно-яєчною сумішшю.
- Запікати в духовці при температурі 180 градусів протягом 35-40 хвилин.
Смачного!