Ароматний та ніжний. Рецепт домашнього пирога з корицею

5 березня, 04:00
Пиріг з корицею (Фото:dessertnowdinnerlater/instagram)

Пиріг з корицею (Фото:dessertnowdinnerlater/instagram)

Якщо ви маєте слабкість до рецептів, приготованих з корицею, тоді це ідеальний пиріг, який ви можете спробувати.

Головна перевага цього десерту в тому, що ви можете подавати його на сніданок або на десерт, що робить його таким універсальним. Ця смачна насолода може похвалитися гладкою та солодкою внутрішньою основою з коричневим цукром, що робить його смак таким же чудовим, як це звучить. Пиріг з корицею — це свого роду варіація шведського, кавового торта з кремовою начинкою.

Відео дня

Рецепт пирога з корицею

Інгредієнти:

Для пирога

  • 1 ½ склянки цукрового піску
  • 4 столові ложки підсоленого розм’якшеного вершкового масла
  • 1 яйце, злегка збите
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • 2 склянки просіяного борошна
  • 2 чайні ложки розпушувача
  • 1 стакан молока

Для начинки

  • 1 склянка коричневого цукру
  • 1 чайна ложка кориці
  • 2 столові ложки солоного вершкового масла, розтопленого

Спосіб приготування

  1. Розігрійте духовку до 190 С.
  2. Злегка змастіть форму (сковороду) діаметром 22 см.
  3. У великій мисці змішайте цукровий пісок з 4 столовими ложками вершкового масла, поки суміш не стане схожою на сніг.
  4. Додайте в миску яйце та ванільний екстракт і перемішайте до повного з'єднання.
  5. У невеликій мисці збийте разом борошно з розпушувачем. По черзі додавайте в тісто борошняну суміш з молоком, добре перемішуючи після кожного додавання.
  6. В окремій мисці середнього розміру змішайте коричневий цукор і корицю.
  7. Розтопіть решту 2 столові ложки вершкового масла, потім додайте його до суміші з коричневим цукром і перемішайте до однорідності.
  8. У підготовлену форму додайте тісто, а потім посипте сумішшю коричневого цукру поверх тіста.
  9. Випікайте в попередньо розігрітій духовці від 30 до 35 хвилин, поки зубочистка, встромлена в центр пирога, не вийде сухою.
  10. Дайте пирогу охолонути приблизно 15 хвилин і подавайте теплим.
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо NV
X