Римський рецепт. Весняний пиріг із зеленню та овочами

11 квітня 2021, 06:15

Ділимося рецептом смачного весняного пирога з зеленню і вином від The Guardian, який стане зіркою будь-якого пікніка.

В овочеве міжсезоння варто звертати більше уваги на зелень, доступну нам цілий рік. Адже вона займає важливе місце в щоденному раціоні людини і, до того ж, чудово виглядає в стравах. Один із прикладів — овочевий пиріг із зеленню та тістом на основі оливкової олії та вина.

Відео дня

Рецепт пирога з зеленню

Інгредієнти:

  • 400 г борошна
  • 100 мл білого вина
  • 100 мл оливкової олії
  • 1 щіпка солі
  • 300 г сезонної зелені - шпинату, мангольда, спаржі
  • 150 г свіжого або замороженого горошку
  • 200 г вареної картоплі
  • 2 яйця
  • 150 г рикоти чи іншого м’якого сиру
  • 1 велика жменя тертого пармезану

Приготування:

Зробіть тісто: змішайте борошно, вино, олію та сіль, потім замісіть м’яке, податливе тісто. Сформуйте з тіста кулю, накрийте глибокою мискою та залиште на 30 хвилин, поки будете готувати начинку.

Промийте зелень, припустіть її на сковороді до м’якості, а потім крупно наріжте. Горошок відваріть у підсоленій воді кілька хвилин і процідіть.

У великій мисці змішайте зелень, горох, нарізану кубиками варену картоплю, яйця, м’який сир і пармезан, приправте сіллю, перцем і спеціями за смаком.

Відокремте третину тіста та відкладіть, щоб накрити пиріг. Решту тіста розкачайте в коло та покладіть у форму. Додайте начинку, потім розкачайте тісто, накрийте пиріг і зліпіть верхній шар тіста з бортиками.

Змастіть пиріг збитим яйцем і відправляйте в розігріту до 190 °C духовку на 40−45 хвилин, поки верх не стане золотистим, а основа пирога твердою.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X