М’яка та волога текстура. Рецепт мармурового ванільно-шоколадного пирога

Тісто можна змішати довгою зубочисткою, паличкою для суші чи навіть виделкою (Фото:instagram.com/tavolartegusto)
Рецептом десерту поділилася італійська фуд-блогерка Симона Мірто.
Мармуровий пиріг — це вишуканий десерт німецького походження, котрий став особливо популярним в Америці та Великобританії. Пиріг готується з подвійного тіста, котре потім акуратно в хаотичному стилі змішується, щоб отримати мармуровий ефект. Кулінарка вважає, що основна перевага десерту в м’якій, аж вологій текстурі.
Рецепт кекса в мармуровому стилі
Інгредієнти на форму 22 см:
- 150 г борошна
- 100 г картопляного крохмалю
- 3 яйця
- 100 мл кулінарних вершків/грецького йогурту кімнатної температури
- 120 г вершкового масла кімнатної температури
- 150 г цукру
- 1 пакетик розпушувача
- 1 ст.л. ванільного екстракту чи 1 пакетик ваніліну
- 20 г гіркого какао + 1 ст.л. вершків
Приготування:
1. Збийте м’яке масло з цукром і ваніліном до кремоподібного стану. Потім по одному додавайте яйця, збиваючи на високій швидкості.
2. Змішайте попередньо просіяний крохмаль, борошно та розпушувач і додайте їх до суміші, перемішуючи на низькій швидкості, доки не отримаєте густе тісто. Останніми додайте вершки та перемішайте.
3. Розділіть тісто на 2 рівні частини. В одну додайте какао і ложку вершків, гарно перемішайте до однорідності.
4. Змажте форму для випікання маслом і присипте борошном. Чергуйте тісто, викладаючи по 2 столові ложки кожного виду. Щоб створити мармуровий ефект, візьміть довгу зубочистку (паличку для суші чи виделку), повністю занурте її в тісто і повільними рухами поводіть так, щоб частина шоколадного тіста перетекла в ванільне. Не перестарайтеся, щоб тісто просто не змішалося.
5. Розігрійте духовку до 175 °C та випікайте пиріг приблизно 40−45 хвилин, поки кекс не підніметься своєрідним куполом зверху. Коли пиріг трохи охолоне дістаньте його з форми та посипте цукровою пудрою.
Смачного!