Маргарита в домашніх умовах. Як приготувати піцу з томатами і базиліком
Простий рецепт домашньої піци з томатами і базиліком від Євгена Клопотенка.

Це найпростіший рецепт піци, яку легко можна приготувати в домашніх умовах. Рецепт не містить м'яса та інших складних начинок, а в якості сиру використовується м'яка моцарелла. Смак у цієї піци виходить виразним і ніжним - вона сподобається як дорослим, так і дітям. Простим рецептом домашньої піци поділився кулінарний експерт Євген Клопотенко. Автор онлайн-курсу з кулінарії Мислити як кухар Євген Клопотенко є також реформатором шкільного харчування. Клопотенко отримав грант на укладання збірника рецептів для харчування в школах. Всі його рецепти доводять просту істину - чим простіше, тим смачніше.
Як приготувати піцу з томатами і базиліком?
Складові:
Для тіста
- 300 г пшеничного борошна
- 200 мл кефіру
- 4 ст. л. соняшникової олії
- ½ ч. л. солі
- ½ ч. л. цукру
- ½ ч. л. розпушувача
Для соусу
- 70 мл томатного соку
- 100 г томатів
- 3 ст. л. води
- ½ ч. л. цукру
- ½ ч. л. солі
- сухий орегано - за смаком
Для начинки
- 150 г моцарели
- 10 г базиліку
- 1 ст. л. оливкової олії
Духовку розігрійте до 230 градусів. Замішайте інгредієнти для тіста до отримання однорідної пластичної маси і дайте відпочити тісту в холодильнику протягом 20 хвилин.
Поки відпочиває тісто, приготуйте соус. На сковороду влийте томатний сік, додайте дрібно порізані томати, орегано і доведіть до кипіння. Влийте воду і уварюйте 5 хвилин до консистенції густого соусу.
Викладіть тісто на присипаний борошном стіл. Розкачайте і сформуйте руками плаский корж. Застеліть деко пергаментом і викладіть тісто. На піцу викладаємо соус і моцарелу. Випікайте в духовці протягом 10-12 хвилин. За кілька хвилин до готовності дістаньте піцу з духовки і посипте листочками базиліку і полийте оливковою олією.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.