Солодкий сезон. Найкращі рецепти страв із грушею

Груша добре поєднується з м’якими сирами (Фото:khloe arledge / unsplash)
Осінь — сезон не лише яблук, а й груш. Розповідаємо, що можна приготувати із цього соковитого фрукта.
Хоча в осінній період найпопулярнішими стають яблука та гарбузи, груша не поступається своїм колегам ні смаком, ні користю. У ній менше цукру, ніж в яблуку, зовсім небагато калорій, але багато клітковини, вітамінів С і В та ефірних олій.
Найпростіший спосіб приготувати грушу — пиріг з цим фруктом. Десерт можна приготувати в класичному варіанті, додавши шоколад або солону карамель для топінгу, або зробити пікантний пиріг із сиром дорблю.
Крім того, ви можете приготувати ніжний французький пиріг із грушею та мигдальним кремом.

Якщо ж ви хочете незвичайніших страв, приготуйте запіканку в стилі тарт-татен за рецептом Тетяни Литвинової або пікантну грушу у вині за рецептом Лізи Глінської.
Також хороший варіант — закуски ялинка та їжачок.
Якщо ви хочете приготувати основну страву — приготуйте українську класику — борщ із копеною грушею за рецептом Євгена Клопотенка.
Окрім того, ви можете приготувати вже класичну піцу з грушею та горгонзолою. Тісто можна приготувати за рецептом Пекельного шефа Алекса Якутова, а для начинки взяти:
- 1 груша
- 100 г горгонзоли
- 100 г моцарели
- невелика жменя подрібнених волоських горіхів
- 1 ст.л. оливкової олії
Щоб приготувати піцу, розкатайте тісто, змастіть оливковою олією, викладіть моцарелу, потім горгонзолу, грушу і горіхи. Випікайте піцу при температурі 220 °C протягом 10−15 хвилин.
Також із груші можна приготувати варення.

Рецепт варення з груш
Інгредієнти:
- 1 кг груш
- близько 700−800 г цукру
- 200 мл води
Приготування:
Вимийте груші, очистіть від шкірки та насіння, наріжте дольками.
Зважте дольки та відміряйте стільки ж цукру. Змішайте цукор з водою і варіть у сотейнику до кипіння та розчинення цукру.
Складіть груші в окрему каструлю та залийте киплячим сиропом. Залишіть груші у сиропі на 2 години.
Потім поставте груші на середній вогонь, доведіть до кипіння та проваріть ще 7−8 хвилин. Зніміть з вогню та дайте постояти до повного охолодження. Потім знову поставте варення на вогонь, доведіть до кипіння та варіть годину.
Готове гаряче варення розкладіть по стерилізованих банках і закатайте.
Готово!