Солодкий сезон. Найкращі рецепти страв із грушею

11 вересня 2022, 04:02
Груша добре поєднується з м’якими сирами (Фото:khloe arledge / unsplash)

Груша добре поєднується з м’якими сирами (Фото:khloe arledge / unsplash)

Осінь — сезон не лише яблук, а й груш. Розповідаємо, що можна приготувати із цього соковитого фрукта.

Хоча в осінній період найпопулярнішими стають яблука та гарбузи, груша не поступається своїм колегам ні смаком, ні користю. У ній менше цукру, ніж в яблуку, зовсім небагато калорій, але багато клітковини, вітамінів С і В та ефірних олій.

Відео дня

Найпростіший спосіб приготувати грушу — пиріг з цим фруктом. Десерт можна приготувати в класичному варіанті, додавши шоколад або солону карамель для топінгу, або зробити пікантний пиріг із сиром дорблю.

Крім того, ви можете приготувати ніжний французький пиріг із грушею та мигдальним кремом.

dilyara garifullina / unsplash
Фото: dilyara garifullina / unsplash

Якщо ж ви хочете незвичайніших страв, приготуйте запіканку в стилі тарт-татен за рецептом Тетяни Литвинової або пікантну грушу у вині за рецептом Лізи Глінської.

Також хороший варіант — закуски ялинка та їжачок.

Якщо ви хочете приготувати основну страву — приготуйте українську класику — борщ із копеною грушею за рецептом Євгена Клопотенка.

Окрім того, ви можете приготувати вже класичну піцу з грушею та горгонзолою. Тісто можна приготувати за рецептом Пекельного шефа Алекса Якутова, а для начинки взяти:

  • 1 груша
  • 100 г горгонзоли
  • 100 г моцарели
  • невелика жменя подрібнених волоських горіхів
  • 1 ст.л. оливкової олії

Щоб приготувати піцу, розкатайте тісто, змастіть оливковою олією, викладіть моцарелу, потім горгонзолу, грушу і горіхи. Випікайте піцу при температурі 220 °C протягом 10−15 хвилин.

Також із груші можна приготувати варення.

dilyara garifullina / unsplash
Фото: dilyara garifullina / unsplash

Рецепт варення з груш

Інгредієнти:

  • 1 кг груш
  • близько 700−800 г цукру
  • 200 мл води

Приготування:

Вимийте груші, очистіть від шкірки та насіння, наріжте дольками.

Зважте дольки та відміряйте стільки ж цукру. Змішайте цукор з водою і варіть у сотейнику до кипіння та розчинення цукру.

Складіть груші в окрему каструлю та залийте киплячим сиропом. Залишіть груші у сиропі на 2 години.

Потім поставте груші на середній вогонь, доведіть до кипіння та проваріть ще 7−8 хвилин. Зніміть з вогню та дайте постояти до повного охолодження. Потім знову поставте варення на вогонь, доведіть до кипіння та варіть годину.

Готове гаряче варення розкладіть по стерилізованих банках і закатайте.

Готово!

Показати ще новини
Радіо NV
X