Італія замість блекауту. Як приготувати піцу на сковороді за сорок хвилин

16 грудня 2022, 05:02
Піца на сковороді за сорок хвилин (Фото:klopotenko.com)

Піца на сковороді за сорок хвилин (Фото:klopotenko.com)

Навіть під час постійних відключень світла реально побалувати себе улюбленою італійською стравою.

Євген Клопотенко, який не сумує за жодних обставин, у телеграм-каналі Кулінарна підтримка рекомендує всім, хто не має на цей момент можливості замовити улюблену піцу, приготувати її самостійно на сковороді та насолоджуватися улюбленою стравою вже через сорок хвилин.

Відео дня

Як приготувати піцу на сковороді за сорок хвилин

Тісто та соус

Змішайте 220 г борошна, 1 ч.л. розпушувача, додайте 3 ст.л. оливкової олії та влийте 6−8 ст.л. води. Замісіть тісто та покладіть його відпочити до холодильника на двадцять хвилин.

Одночасно з тестом приготуйте соус. Візьміть 200 г помідорів пелаті або томатів у власному соку, 2 зубчики часнику та 2 ст.л. сухого орегано. Змішайте занурювальним блендером.

Начинка

Візьміть серветку та обітріть 100 г печериць, а потім дрібно наріжте їх. Гриби краще не мити, щоб не було зайвої вологи.

Поріжте 50 г оливок кільцями, ½ цибулини тонкими півкільцями, а два помідори невеликими шматочками. Натріть на тертці 150 г сиру моцарела.

Приготування

Дістаньте тісто з холодильника та розкачайте його на кухонній поверхні, посипаній борошном. Повинне вийти тонке коло по діаметру, що збігається з дном вашої сковороди. При діаметрі дна 22 см із зазначеної кількості тіста виходить приготувати дві піци.

Розігрійте сковороду з невеликою кількістю оливкової олії та покладіть в неї розкачане тісто. Обсмажуйте тісто з одного боку протягом 4−5 хвилин на середньому вогні.

Зніміть сковороду з вогню та рясно змастіть основу для піци томатним соусом.

Викладіть на основу з соусом усі інгредієнти начинки та посипте зверху натертою моцарелою. Поверніть сковороду на середній вогонь, закрийте кришкою та жарте піцу приблизно ще 4−5 хвилин, поки не розплавиться сир.

Смачного!

Раніше в НВ Євген Клопотенко поділився добіркою рецептів салатів з куркою до Різдва та Нового року. Тепер є чим замінити олів'є. І розповів чому потрібно приділити більше уваги пшениці. Вона — українське золото.

Показати ще новини
Радіо NV
X