Смаковий баланс. Чим корисна петрушка і в яких стравах її використовують
Приємний пряний аромат і терпкий смак петрушки дозволяють використовувати її в багатьох стравах для балансу смаку.
Петрушка або Петрушка кучерява відноситься до невеликих рослин родини зонтичних. У дикому вигляді петрушка росте на узбережжі Середземного моря і в Південній Європі, культивується в багатьох країнах світу. Ця зелень не тільки надає легкий солодкувато-терпкий смак стравам, але і насичує організм потрібними корисними речовинами. Свіжозаморожена петрушка зберігає поживні властивості кілька місяців, а при правильному зберіганні - до одного року.
Петрушка: користь
Петрушка містить безліч вітамінів і мікроелементів - аскорбінову і нікотинову кислоту, тіамін, каротин, рибофлавін, ретинол, флавоноїди і фітонциди, а також калій, кальцій, магній, залізо, фосфор.
Петрушка відома своїми протизапальними і сечогінними властивостями. Її рекомендують вживати для зміцнення ясен, поліпшення апетиту і травлення, а також виведення солей з організму.
При циститі, сечокам'яній хворобі та інших захворюваннях нирок і печінки також показана зелень петрушки.
Шкода петрушки
Петрушка - абсолютно безпечна для багатьох зелень, проте вагітним жінкам і людям із запальними захворюваннями нирок і печінки слід вживати її помірно.
Петрушка в кулінарії
Петрушка широко використовується в українській, бразильській, близькосхідній, середземноморській та американській кухні. Коріння і свіже або сухе листя петрушки часто використовують для ароматизації страв і приготування консервації. Петрушка в сухому або свіжому вигляді - одна з найпопулярніших приправ.
Зелень петрушки - популярний інгредієнт різних салатів і закусок, її додають у бульйони, супи і борщі, м'ясні і рибні страви. Зелень подають разом із картоплею, рисом, додають в рагу, соуси, запіканки і омлети. Відомий італійський соус гремолата також роблять із петрушки.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life