Із домашнім песто. Рецепт пасти з соусом по-генуезьки

20 лютого 2020, 03:54

Один із найбільш святкових і одночасно найбільш простих видів пасти з домашнім соусом песто.

Сільпо
Фото: Сільпо

Рецепт цієї страви — як видно з назви — прийшов із давнього міста Генуя. Рецепт пасти з песто багато хто любить і часто купують готовий соус в баночках в супермаркетах. Але зробити соус песто самостійно дуже легко. Рецептом ідеального песто поділився італійський шеф Марко Черветті. Маестро кулінарії Черветті провів багато років в Італії, Китаї, Росії та Україні, вивчаючи місцеву кухню. Зараз він є бренд-шефом ресторанних проектів мережі Сільпо. У 2019 Черветті став шеф-кухарем року за версією гіда Flos Olei, а ресторани Positano і Le Grill стали ресторанами року.

Відео дня

Песто по-генуезьки

Простий і неймовірно смачний рецепт Pesto Genovese від Марко Черветті

Інгредієнти

Свіжий базилік 100 г

Кедрові горішки 40 г

Часник 5 г

Оливкова олія 150 г

Парміджано 60 г

Картопля 120 г

Спаржева квасоля 40 г

Паста лінгуіне 100 г

Морська сіль 1 г

Перець 1 г

Інструкція приготування

Загальний час: 00:15 (Час приготування: 03:00)

  1. Зробіть песто - в миску киньте листочки базиліка, велику жменю кедрових горіхів, кілька зубчиків часнику і щедро полийте це все оливковою олією, а потім збийте блендером до консистенції однорідної каші. Додайте до готового песто дрібно тертий парміджано. Перемішайте.
  2. Посоліть киплячу воду і киньте в неї тонко нарізану картоплю, зубчик часнику і стручкову квасолю. А коли вода закипіла знову - додайте до неї лінгуіне, перемішайте щоб вони не злиплися і варіть до стану "al dente", тобто виймайте їх ледь сирими, щоб вони "дійшли" вже поза окропу.
  3. Шумівкою дістаньте з води і інші овочі, додайте до пасти. Збризніть оливковою олією, додайте ополоник води в якій варилася паста. А потім додайте песто і перемішайте. Консистенція готового блюда повинна бути кремовою, і якщо треба - додайте ще води від пасти.
  4. Викладіть готову пасту з песто по-генуезькі на тарілку, прикрасьте листочками свіжого базиліка і тертим парміджано, поперчіть. Пасту з песто не можна розігрівати потім на сковороді або десь ще - тому вихід один: з'їсти відразу все!

Паста з соусом песто по-генуезьки: відео

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X