З шоколадним кремом і горіхами. Як приготувати солодкі тарталетки з пісочного тіста

20 листопада 2019, 03:25

Ідеальний святковий десерт або закуска, яку можна подавати з найрізноманітнішими начинками.

Тарталетки — це кошики з пісочного тіста з ніжною солодкою або солоною начинкою. Тісто для тарталеток готують зі шматочків охолодженого вершкового масла і муки, які перетирають до стану крихти. Для начинки використовують шоколад, збиті вершки, заварний крем або джем.

Відео дня

Тарталетки також можуть бути з солоною начинкою. В цьому випадку шоколад або крем замінюють на ікру, гриби, креветки, курку, сьомгу, сир, авокадо.

Пропонуємо приготувати солодкі тарталетки з шоколадним кремом і горіхами на десерт.

Тарталетки з шоколадним кремом: рецепт

Інгредієнти:

Для начинки

  • шоколад — 100 г
  • вершки — 100 мл
  • цукор — 1/3 склянки
  • яйце — 2 шт.

Для тіста:

  • вершкове масло — 100 г
  • борошно — 1 склянка
  • цукрова пудра — 2 ст. л.
  • сіль

Для прикрашання:

  • горіхи
  • кокосова стружка

Instagram - noemihauserphoto
Фото: Instagram - noemihauserphoto

Як приготувати тарталетки з шоколадним кремом? Готові кошики можна купити або приготувати самостійно. Для цього просіваємо борошно і додаємо в нього цукрову пудру і дрібку солі. Холодне вершкове масло (попередньо можна трохи заморозити) нарізаємо шматочками, додаємо в борошно і розтираємо все в крихту виделкою або лопаткою.

Далі вливаємо холодну воду (приблизно 6 ст.л.) і замішуємо тісто. Загортаємо тісто в плівку і кладемо в холодильник на 30 хв.

Після 30 хв., дістаємо тісто з холодильника і рокачуємо. Зверху кладемо на тісто перевернуті формочки, щоб розуміти приблизний розмір для кошиків, і вирізаємо форму з невеликим запасом.

Розподіляємо тісто по формах, зайве зрізаємо ножем. Виделкою робимо проколи по дну формочки з тістом. Далі кладемо пергаментний папір в формочки, а зверху трохи гороху або рису, щоб корзинка не втратила форму. Розігріваємо духовку до 180 ° C і випікаємо кошики 15 хв, далі прибираємо горох або рис і випікаємо ще 5 хв.

Для приготування крему розтоплюємо шоколад на водяній бані, після чого трохи охолоджуємо. Збиваємо яйця з цукром і додаємо в розтоплений шоколад, також вливаємо в шоколад вершки. Перемішуємо все.

У готові кошики викладаємо крем і випікаємо ще 20 хв. Готові тарталетки з кремом посипаємо тертими горіхами або кокосовою стружкою.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X