Не просто чорний. Топ-5 рецептів зігріваючих чаїв, які варто готувати, коли холодно

10 жовтня, 15:09
Чашка чаю для душевної гармонії (Фото:Ngo Trong / pexels)

Чашка чаю для душевної гармонії (Фото:Ngo Trong / pexels)

Улюблений ароматний напій бадьорить та ідеально зігріває вогкими днями.

Мільйони людей не можуть уявити жодного дня без чаю. Недарма він посідає друге місце у світі серед напоїв після звичайної питної води. Чашка чаю давно стала символом теплих зустрічей, ділових та дружніх посиденьок.

Відео дня

Сучасні чаї відрізняються різноманітністю смакових характеристик та якостей. Найактуальніша пізньої осені та взимку — зігріваючий ефект.

Чай з яблуками та корицею

Чорний чай — 1 ч.л.

Кориця — 4 палички

Яблука — 2 шт.

Вода — 1 л

Цукор чи мед — за смаком

Порізані тонкими скибочками яблука заливаємо водою, ставимо на плиту та доводимо до кипіння. У воду, що закипіла, додаємо палички кориці та варимо ще двадцять хвилин. Потім накриваємо кришкою і відставляємо настоятися приблизно на півгодини. Додаємо заздалегідь заварений чорний чай та проварюємо десять хвилин. Розливаємо готовий напій по чашках і додаємо цукор чи мед.

Чай з імбиром та медом

Імбир (тертий) — 2 ч.л.

Лимон — 0,5 шт.

М’ята — кілька гілочок

Мед — 2 ст.л.

Вода — 2 л

Натертий на дрібну тертку імбир заливаємо окропом і даємо настоятися десять хвилин. Додаємо сік лимона та мед. Напій готовий.

Чай масала

Чорний чай — 4 ч.л.

Молоко — 300 мл

Мед — 1 ст.

Вода — 300 мл

Кориця — 1 паличка

Імбир (сухий) — 0,5 ч.л.

Аніс — одна зірочка

Кардамон — 5 зерен

Чорний перець — 3 горошинки

Гвоздика — 2 шт.

Довести до кипіння молоко та воду, зменшити вогонь, додати чай та прянощі. В отриману суміш вилити мед і переконатися, що він повністю розчинився. Проварити чай ще кілька хвилин, настояти п’ять хвилин, процідити та розлити по чашках.

Чай з куркумою

Куркума — 1 ч.л.

Імбир — 1 ч.л.

Мед — 1 ч.л.

Чорний мелений перець — 1 щіпка

Вода — 500 мл

Дрібно потертий імбир з'єднати з куркумою, залити окропом і дати настоятися протягом п’яти хвилин. Отриманий чай процідити, розлити по чашках. Додати мед та чорний перець.

Чай з обліпихи

Обліпиха — 200 гр

Апельсин — 0,5 шт

Лайм (лимон) — 0,5 шт.

Тростинний цукор — 3 ст.л.

Кориця та гвоздика — за смаком

Вода — 700 мл

Добре промиту обліпиху залити водою, довести до кипіння та проварити на середньому вогні близько п’яти хвилин. Потім потовкти її в отриманому чаї, додати тонко порізані часточки апельсина та лайма, прянощі, цукор. Дати настоятися п’ять хвилин.

Показати ще новини
Радіо НВ
X