Зимовий і зігріваючий. Рецепт традиційного альпійського ячмінного супу

1 грудня 2020, 03:30

Кулінар і ресторатор Вікторія Фішич розповіла, як приготувати Barley Soup, найпопулярнішу зимова страву в Швейцарських Альпах.

«Цей суп родом з регіону Граубюнден - там, де розташовані популярні курорти Санкт - Моріц і Давос. Однак взимку його готують у гірських ресторанах по всій країні. Гарячий, густий, ситний і поживний. Ідеальний зимовий обід - зігріє і тіло, і душу. Гарний з будь-яким напоєм - і з келихом проссеко, і зі склянкою Коли», - написала кулінар.

Відео дня

Рецепт ячмінного супу

Інгредієнти на 6 порцій):

  • цибуля - 60 г
  • морква - 60 г
  • корінь селери - 60г
  • цибуля порей - 30 г
  • перлова крупа - 60 г
  • бекон - 75 г
  • вершки - 75 г
  • картопля - 50 г
  • вода - 1,5 л ⠀

Приготування:

Замочіть на ніч перловку в воді.

Цибулю, моркву, корінь селери, порей, картоплю та бекон наріжте дрібними кубиками однакового розміру.

Спочатку 2-3 хвилини обсмажте цибулю з беконом, потім додайте всі овочі (окрім картоплі) і підготовлену перловку - протушкуйте хвилин 7 у власному соку.

Долийте воду і варіть 40-50 хвилин.

За 15-20 хвилин до готовності покладіть картоплю. Коли суп буде готовий, додайте вершки.

Можна їсти відразу, але краще дати настоятися ніч. На другий день перловка набухає, і суп виходить густий і кремовий.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X