Зимовий і зігріваючий. Рецепт традиційного альпійського ячмінного супу
Кулінар і ресторатор Вікторія Фішич розповіла, як приготувати Barley Soup, найпопулярнішу зимова страву в Швейцарських Альпах.
«Цей суп родом з регіону Граубюнден - там, де розташовані популярні курорти Санкт - Моріц і Давос. Однак взимку його готують у гірських ресторанах по всій країні. Гарячий, густий, ситний і поживний. Ідеальний зимовий обід - зігріє і тіло, і душу. Гарний з будь-яким напоєм - і з келихом проссеко, і зі склянкою Коли», - написала кулінар.
Рецепт ячмінного супу
Інгредієнти на 6 порцій):
- цибуля - 60 г
- морква - 60 г
- корінь селери - 60г
- цибуля порей - 30 г
- перлова крупа - 60 г
- бекон - 75 г
- вершки - 75 г
- картопля - 50 г
- вода - 1,5 л ⠀
Приготування:
Замочіть на ніч перловку в воді.
Цибулю, моркву, корінь селери, порей, картоплю та бекон наріжте дрібними кубиками однакового розміру.
Спочатку 2-3 хвилини обсмажте цибулю з беконом, потім додайте всі овочі (окрім картоплі) і підготовлену перловку - протушкуйте хвилин 7 у власному соку.
Долийте воду і варіть 40-50 хвилин.
За 15-20 хвилин до готовності покладіть картоплю. Коли суп буде готовий, додайте вершки.
Можна їсти відразу, але краще дати настоятися ніч. На другий день перловка набухає, і суп виходить густий і кремовий.
Смачного!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.