Зручно взяти з собою. 4 простих рецепти поживних енергетичних батончиків

6 березня, 00:14
Як приготувати батончики з сухофруктами, насінням і горіхами (Фото:nad.loboda.gmail.com/depositphotos)

Як приготувати батончики з сухофруктами, насінням і горіхами (Фото:nad.loboda.gmail.com/depositphotos)

Енергетичні батончики — поживний корисний перекус, адже вони містять велику кількість злаків і мікроелементів. Також завдяки горіхам, меду, спеціям і сухофруктам вони мають приємний смак і подобаються як дітям, так і дорослим.

НВ публікує чотири простих рецепти корисних і ситних домашніх солодощів, які можна використовувати як перекуси. Також їх зручно брати із собою.

Як приготувати енергетичні батончики своїми руками

Відео дня

Енергетичний протеїновий батончик з горіхами

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці - 2 склянки;
  • Мед - 1.5 ст.
  • Горіхи - 1 склянка раще брати різні);
  • Сушена вишня – 0.5 склянки;
  • Яблука – 1 шт;
  • Банани – 1 шт;
  • Кориця – 1 ч. л.;
  • Цукор - 2 ст. л.;
  • Сіль - щіпка до смаку;
  • Насіння соняшника – 2 ст.л.;
  • Ванільний екстракт - за смаком.

Приготування:

  1. Горіхи нарубати ножем. Також у суміш варто додати мак, насіння, кунжут і т.д.
  2. У чистій глибокій тарілці змішати вівсянку, горіхи та сушену вишню.
  3. Яблуко нарізати, прибрати серединку і подрібнити в пюре. Додати мед, корицю, ванілін, сіль та перемішати до однорідності. Додати мед і знову перемішати.
  4. У пластівці поступово додавати пюре, доки вони не стануть достатньо мокрими. Не додавайте занадто багато пюре, тому що суміш вийде надто рідкою.
  5. Вистеліть форму для випікання пергаментом, викладіть масу однорідним шаром і добре утрамбуйте.
  6. Випікати 20 хвилин при температурі 180 градусів у попередньо розігрітій духовці. Потім дістаньте, повністю остудіть та розріжте на порційні батончики.

Енергетичний батончик-брауні - рецепт

Інгредієнти:

  • Фініки без кісточок - 2 склянки;
  • Волоські горіхи - 0.5 склянки;
  • Какао-порошок - 6 ст. л.;
  • Кокосова олія - 4 ст. л.;
  • Рідкий мед або кленовий сироп – 2 ст. л.;
  • Насіння льону або чіа - 2 ст. л.;
  • Чорний чай - 3 пакетики або 2 ст. л. розсипного чаю (вибирайте смачний та якісний);
  • Сіль - щіпка до смаку;
  • Ванілін - щіпка за смаком.

Приготування:

  1. Всі інгредієнти, крім горіхів, змішати в блендері і перебити.
  2. Коли маса рівномірно перемішається, додайте горіхи.
  3. Змастіть руки олією і розкладіть рівномірним шаром товщиною приблизно 1-1,5 см на пергаментному папері. Розрівняйте. Можна використовувати качалку.
  4. Накрийте ще одним аркушем паперу та відправте в холодильник мінімум на одну годину.
  5. Розріжте на порційні шматки. Викладіть у судок і перекладіть порції пергаментним папером.

Бананові батончики з корицею

Інгредієнти:

  • Банани – 2 шт;
  • Вівсяні пластівці - 200 г;
  • Волоські горіхи - 100 г;
  • Мигдаль - 60 г;
  • Арахіс - 60 г;
  • Насіння соняшника – 70 г;
  • Кориця – 1 ч. л.;
  • Ванілін - щіпка;
  • Мед - 2 ст. л.;
  • Сіль - щіпка;
  • Фініки - 60 г;
  • Лимонний сік - 1 ст. л.

Приготування:

  1. Арахіс потрібно брати обсмажений або попередньо просушити його на сковороді, щоб відійшла шкірка. Горіхи подрібнити ножем е в крихту, а на маленькі шматочки).
  2. Вівсянку змішати з горіхами та насінням, перемішати. Розподілити по деку і поставити в духовку, розігріту до 170 градусів на 10 хвилин. Періодично суміш потрібно помішувати, щоб не підгоріла і запеклася рівномірно.
  3. Фініки очистити від кісточок та нарізати на маленькі шматочки.
  4. Банани перебити у пюре до однорідності.
  5. До бананів додати мед, корицю, ванілін, дрібку солі, фініки та перебити в блендері до однорідності.
  6. Суміш вівсянки дістати з духовки, висипати в глибоку миску і охолонути. Потім додайте бананову суміш, збризкати лимонним соком і перемішати до однорідності.
  7. Деко застелити фольгою. Викласти на нього готову масу, рівномірно розподіливши прямокутним пластом завтовшки приблизно 1-1,5 см. Попередньо ножем варто намітити майбутні баточники, щоб їх було простіше різати.
  8. Випікати 20 хвилин в духовці заздалегідь розігрітій до 180 градусів. Розрізати після вистигання.

Енергетичний батончик з курагою і гарбузовим насінням

Інгредієнти:

  • Курага - 20 шт;
  • Гарбузове насіння - 70 г;
  • Кокосова стружка - 4 ст. л.;
  • Цільнозернові вівсяні пластівці - 2 ст. л.;
  • Насіння льону або чіа - 2 ст. л.;
  • Мед – чверть чайної ложки;
  • Сіль - щіпка до смаку.

Приготування:

  1. Курагу попередньо замочити на годину у воді, потім злити воду.
  2. У блендері перебити вівсяні пластівці, кокосову стружку та насіння. Потім додати курагу, насіння/горіхи, мед, корицю та сіль.
  3. Збити, додавши, при необхідності, трохи води чи олії (кокосової, оливкової або на свій смак)
  4. Однорідну масу рівномірно розприділити на застеленій пергаментом дошці.
  5. Посипати кокосовою стружкою та накрити зверху ще листом пергаменту. Залишити в холодильнику на пару годин.
  6. Нарізати порційними батончиками.

Нагадаємо, у зв'язку з тим, що в Україні з 24 лютого продовжуються військові дії, у багатьох містах перебої з постачанням провізії. Розповідаємо, якими продуктами варто запастись заздалегідь та які з них можуть довго зберігатись без холодильника.

Редактор: Лілія Вітюк
Показати ще новини
Радіо НВ
X