Замість хумусу та кабачкової ікри. Рецепт соусу-діпа з солодких перців і волоського горіха
Пастоподібні соуси в стилі вуличної мексиканської їжі набирають все більшої популярності. А ізраїльський хумус і зовсім став невід'ємною частиною вегетаріанського меню. Пропонуємо свіжу сезонну ідею діпа з солодких перців.
Існує безліч альтернатив хумусу, які можна приготувати з сезонних овочів. Автор блогу My Happyfood і книги Все буде Happyfood Едуард Насиров поділився рецептом діпа з перців і волоських горіхів, в який він закохався з першої ж ложки. Вегетаріанські та веган рецепти, рецепти без глютену, молочних продуктів, цукру, а також кулінарні лайфхаки та відео приготування Едуарда можна знайти в його новому блозі на Patreon, по підписці вартістю від $ 3 в місяць.
Діп - це все ще відносно нове слово на наших кулінарних просторах, яке означає соус консистенції густої сметани, призначений для тако, чіпсів, шматочків овочів або ж хрустких тостів. Головна відмінність від звичайних соусів полягає в тому, що соусом не поливають їжу, а мочають її в нього. Найчастіше діпи використовують для продуктів, які їдять руками.
Діп із запеченого перцю та волоського горіха
Інгредієнти:
- 2 перці
- 2 зубчики часнику
- 150 мл оливкової/рослинної олії
- 150 г волоських горіхів
- сік ½ лимона
- 1 ст. л. яблучного/винного оцту
- сіль і перець за смаком
- ½ цибулини
- 1 чилі
- 2 ст. л гранатового/фінікового сиропу
- петрушка/кінза
Приготування:
Для початку запечіть перець разом із чилі, часником і цибулею. Готовий перець очистіть від шкірки та складіть у блендер. Додайте всі інші інгредієнти (включно з кількома гілочками петрушки) і збивайте до однорідної маси. Якщо ви любите більш гострий смак - чилі та часник можете додати свіжими, а не запеченими.
Подавайте з лавашем або овочами нарізаними соломкою.
Смачного!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.