Замість хумусу та кабачкової ікри. Рецепт соусу-діпа з солодких перців і волоського горіха

19 липня 2020, 04:00

Пастоподібні соуси в стилі вуличної мексиканської їжі набирають все більшої популярності. А ізраїльський хумус і зовсім став невід'ємною частиною вегетаріанського меню. Пропонуємо свіжу сезонну ідею діпа з солодких перців.

Існує безліч альтернатив хумусу, які можна приготувати з сезонних овочів. Автор блогу My Happyfood і книги Все буде Happyfood Едуард Насиров поділився рецептом діпа з перців і волоських горіхів, в який він закохався з першої ж ложки. Вегетаріанські та веган рецепти, рецепти без глютену, молочних продуктів, цукру, а також кулінарні лайфхаки та відео приготування Едуарда можна знайти в його новому блозі на Patreon, по підписці вартістю від $ 3 в місяць.

Відео дня

Діп - це все ще відносно нове слово на наших кулінарних просторах, яке означає соус консистенції густої сметани, призначений для тако, чіпсів, шматочків овочів або ж хрустких тостів. Головна відмінність від звичайних соусів полягає в тому, що соусом не поливають їжу, а мочають її в нього. Найчастіше діпи використовують для продуктів, які їдять руками.

Діп із запеченого перцю та волоського горіха

Інгредієнти:

  • 2 перці
  • 2 зубчики часнику
  • 150 мл оливкової/рослинної олії
  • 150 г волоських горіхів
  • сік ½ лимона
  • 1 ст. л. яблучного/винного оцту
  • сіль і перець за смаком
  • ½ цибулини
  • 1 чилі
  • 2 ст. л гранатового/фінікового сиропу
  • петрушка/кінза

Приготування:

Для початку запечіть перець разом із чилі, часником і цибулею. Готовий перець очистіть від шкірки та складіть у блендер. Додайте всі інші інгредієнти (включно з кількома гілочками петрушки) і збивайте до однорідної маси. Якщо ви любите більш гострий смак - чилі та часник можете додати свіжими, а не запеченими.

Подавайте з лавашем або овочами нарізаними соломкою.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X