За рецептом Даші Малахової. Як приготувати мариновані перці

8 серпня 2020, 04:30

Українська актриса, кулінар, ведуча ТБ і Радіо НВ Даша Малахова поділилася рецептом маринованих перців з її кулінарної книги Моя Кухня.

Серпень — розпал сезону невеликого, але дуже запашного перцю сорту білозерка. Саме тому Даша Малахова вирішила поділитися простим сезонним рецептом маринованих перців, які стануть прекрасною частиною будь-якої вашої літньої трапези.

Відео дня

Як приготувати мариновані перці

Інгредієнти:

  • 10 перців
  • 1 стакан води
  • 3 ч. л. натурального оцту (яблучного або білого винного)
  • 1 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 70 мл рослинної олії
  • лавровий лист
  • запашний перець
  • чорний перець
  • гвоздика
Надано Дашею Малаховою
Фото: Надано Дашею Малаховою

Приготування:

Перці запечіть у духовці до моменту, коли їх шкірка зарум’яниться. Покладіть у пакет на кілька хвилин, щоб з них було легше зняти шкірку.

Приготуйте маринад: змішайте олію з оцтом і соком із запечених перців, додайте сіль, цукор, кип’ячену воду та спеції. Ретельно перемішайте.

Зніміть із перців шкірку. Опустіть в маринад і дайте охолонути. Страва готова.

Такі перці можна їсти відразу або ж разом із маринадом закатати в стерилізовані банки й таким чином заготовити на зиму.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X