Працював у Копенгагені. Учасником Пекельної кухні став кухар із мішленівського ресторану

21 вересня 2021, 16:16

Поки гід Michelin не зайшов в Україну, багато кухарів їдуть за досвідом до закладів за кордон. Один із таких кухарів вирішив спробувати свої сили в проєкті Нового каналу Пекельна кухня.

Яким би місцевим досвідом не володів шеф, більшість українських фахівців мріють про роботу або хоча б стажування на кухнях мішленівських ресторанів із шефами світового масштабу. Адже, крім безцінного досвіду, кухарі отримують відмінний пункт у своє резюме.

Відео дня

Слухайте подкаст на цю тему

Учаснику Пекельної кухні Юрію Діденко пощастило працювати в двох ресторанах із зірками Michelin. Про свій унікальний досвід він ексклюзивно розповів НВ.

«Я працював у ресторані Relæ 1* і Kadeau 2*. Обидва знаходяться в Копенгагені, - розповідає Юрій. - Кухарі там творять з продуктами чудеса. Вони використовують сучасні техніки для приготування крутих страв. І відбувається кулінарна магія».

Юрій сім років прожив за кордоном. Встиг попрацювати як у США, так і в Європі. Але врешті повернувся додому.

«Захотілося творити кулінарну магію для наших гостей, реалізувати себе в якості шеф-кухаря, - ділиться він. - А також мріяв втілити в реальність усі ідеї, які накопичив за роки життя за кордоном».

Пресслужба Нового каналу
Фото: Пресслужба Нового каналу

В Україні Юрій Діденко працював бренд-шефом у престижних ресторанах. А на Пекельну кухню прийшов, щоб вийти із зони комфорту.

«Я людина, яка любить драйв. Останнім часом мені в житті не вистачає адреналіну, тому я зараз тут», - посміхається він.

До речі, Діденко не планував стати кухарем. Хоча він готував з дитинства, після школи вступив на технологічний факультет. А свої кулінарні здібності сповна відкрив завдяки життю в гуртожитку.

Яким буде шлях Юрія на Пекельної кухні - дивіться по понеділках о 19:00 на Новому каналі.

Показати ще новини
Радіо НВ
X