Тисяча равликів і пелюстки троянд у страві. У фіналі шоу Пекельна кухня вибрали найкращого кухаря України

14 травня 2021, 20:50
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Переможцю вручили 300 тисяч гривень виграшу і дали можливість попрацювати в ресторані Пекельного Шефа Алекса Якутова.

Дві команди кухарів, чоловіків і жінок, два місяці зйомок, два фіналісти і тільки один переможець Пекельної кухні, нового проєкту на Новому каналі, який вийде вже цієї осені. Щоб піднятися на кулінарний Олімп, учасників проєкту кинули в справжнє пекло. Вони в буквальному сенсі пройшли крізь вогонь і воду: добували продукти в річці, вривалися на кухню через вогняні ворота, обробляли туші голими руками. І це лише мала частина завдань Пекельної кухні. До таких суворих умов не були готові навіть досвідчені і відважні хлопці: хтось здавався сам, комусь вказував на двері Пекельний Шеф Алекс Якутов.

Відео дня

"У Шефа вийшло все, - каже керівник проєкту Олена Сінегіна. - Встановити беззаперечний авторитет з першої ж зустрічі і бути абсолютно справедливим. Кожну претензію Шефа до роботи учасників ті завжди розуміли і не заперечували. Траплялося, поза кадром вони підходили до нього і вибачалися, що приготували погану страву. Їм реально було соромно за себе. При цьому в потрібний момент Алексу вдавалося розряджати обстановку гумором і задавати правильну атмосферу".

Алекс Якутії (Фото: Прес-служба Нового каналу)
Алекс Якутії / Фото: Прес-служба Нового каналу

Елітний телересторан

Лише двом кухарям вдалося дістатися до фіналу Пекельної кухні. За крок до вершини кулінарного Олімпу їм довелося пройти останнє, найскладніше випробування - нагодувати строгих критиків. На прощальну вечерю в телересторан покликали важливих гостей: дипломатів іспанського посольства і знаменитостей. Але найбільше фіналісти тремтіли перед іменитими кулінарами, наприклад, організатором відомого міжнародного гастрономічного конкурсу Bocuse d'Оr Ukraine Антоніною Захаровою, засновником Асоціації шеф-кухарів Півдня України Віктором Тітовим або Євгеном Клопотенко, який увійшов в 50 Next - список найкращих кухарів світу, які змінюють майбутнє гастрономії.

"Круто, що є подібні проєкти, які підвищують рівень кухарів. В Україні ситуація з кулінарними кадрами плачевна, адже система навчання застаріла, - розповідає Євген Клопотенко. - Тому навіть для тих глядачів, які будуть просто дивитися реаліті, проєкт стане великим поштовхом до розвитку".

Прес-служба Нового каналу
Фото: Прес-служба Нового каналу

Равлики з Полтави і варення з шишок

Щоб здивувати строгих гостей, фіналісти розробили унікальне меню. Таких страв ви не знайдете в жодному ресторані. Для їх приготування замовили продукти, які ми не звикли бачити в рецептурі вареників або борщу: варення з шишок, кілограм цвіркунів, півтори тисячі равликів і навіть їстівні троянди. Важливі інгредієнти шукали по всій Україні та привозили спеціально до фінального вечері. За кілька годин, поки фіналісти з командами пихтіли на кухні, намагаючись догодити гостям ресторану, ті з'їли 10 кілограмів телятини, 8 кг курки і 60 кг овочів.

"Спостерігаючи, як учасники готували, я зробив один висновок - кожен з них дуже виріс на Пекельній кухні. Це було дуже помітно по подачі страв! - ділиться Пекельний Шеф Алекс Якутов. - Якщо учасники та фіналісти правильно скористаються знаннями, які вони отримали на проєкті, їх чекає блискуче професійне майбутнє. По секрету скажу, що одна з учасниць, яка прийшла на кастинг аматором, після участі в реаліті влаштувалася шеф-кухарем в ресторан! Ось і робіть висновки про те, яку школу тут пройшли кухарі".

Але переможцем Пекельної кухні став (або стала) тільки один кухар. Ім'я найкращого кулінара стане відомим цієї осені. Втім, як і те, чи змогли в реаліті відповісти на головне питання: хто готує краще - жінки чи чоловіки?

Прес-служба Нового каналу
Фото: Прес-служба Нового каналу

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X