«Імениті шеф-кухарі йшли в сльозах». Шеф-кухар і ресторатор Алекс Якутов відкриває Пекельну кухню

16 березня 2021, 16:50

Восени Новий канал запускає кулінарний проєкт Пекельна кухня. На прес-сніданку «пекельний шеф» Алекс Якутов розповів, чого варто очікувати від нового шоу.

До знайомства з репортерами Алекс Якутов підійшов, як і до всього в роботі - серйозно і відповідально. Сніданок для журналістів шеф готував разом із командою, а на презентацію вибіг прямо з кухні. Так само він має намір діяти й на пекельній кухні: контролювати всі процеси та стежити, чи задоволені його кухарями гості.

Відео дня

«На жаль, в нашій країні немає хорошої освіти в кулінарній сфері. Усе відбувається на практиці. Я беру на стажування і любителів - для мене важливо, коли людина закохана в справу. Пекельна кухня - проєкт, в якому можна вирощувати хороші кадри - кидати зерно, ростити і потім пожинати плоди, - переконаний Алекс Якутов. - Хочу в цьому ресторані видавати результат на посадку в 40 людей, щоб гості були задоволені. Страви будуть дуже серйозні. І вимоги до кухарів - відповідні».

Про шефа

Шоураннери проєкту зізналися, що на початку заявки на участь йшли дуже туго, однак після звістки про те, що шефом стане саме Алекс Якутов, бажаючих стало дуже багато. Про професіоналізм шефа говорить не тільки те, що він постійно навчається в кращих кулінарних школах Італії та США, але й те, що його запрошували працювати до французького ресторану з двома зірками Мішлен. Але Якутов залишився на батьківщині, щоб розвивати нову українську кухню і довести: традиційні страви ніколи не пізно переосмислити та зробити їх популярними на весь світ.

«Найкрутіша школа кулінарії - італійська. Якось звернув увагу, що місцевий шеф видає страву й молиться - тоді я зрозумів, що він поклоняється їжі. Уся фішка саме в цьому: поки ти не навчишся любити їжу, яку видаєш, у тебе не буде хорошого результату, - поділився Якутов. - До речі, до цих пір їжджу на курси в Італію, спілкуюся з шефами - завжди є, чому вчитися!».

Алекс Якутов (Фото: Новий канал)
Алекс Якутов / Фото: Новий канал

Якщо забути, що учасники Пекельної кухні постійно перебувають під прицілом телекамер, можна вважати, що вони просто потрапили на стажування до одного з найкращих шефів України. Але скористатися цим шансом, на жаль, вдалося не всім бажаючим: пройти кастинг у Якутова - те ще випробування!

«Шеф чарівний, харизматичний і приємний у житті. Але рівно до того моменту, поки не побачить погане ставлення до продукту. На кастингу ми могли спостерігати за цим - бувало, учасники вибігали в сльозах буквально через 10 секунд, - розповіла керівник проєкту Олена Сінегіна. - Траплялося, що й імениті шеф-кухарі з досвідом йшли в сльозах».

Фрікам - ні, пристрастям - так

Чи будуть в Пекельній кухні фріки з метою створення шоу?

«На проєкті не буде фріків і тих, хто не вміє готувати, а прийшов просто засвітитися на ТБ. Це принципова позиція нашої команди. Але я впевнена, що всіх приємно здивує, наскільки пристрасними та яскравими можуть бути професіонали, - зазначила Олена Сінегіна. Одна з наших цілей - показати, яке цікаве життя вирує на кухні ресторану. І те, що там не буде фріків, не говорить про те, що не буде пристрастей».

Новий канал
Фото: Новий канал

Чи сильно Алекс Якутов прив'язується до людей, і чи не буде йому складно відправляти додому учасників проєкту?

«Не знаю, що таке "прив'язуватися до людей". У мене є сім'я і собака, я прив'язаний до них. До людей - ні, - зазначив "Пекельний шеф". - Не всі розуміють, як можна в будь-яку секунду вигнати людину, не дати їй другий шанс. Але в ресторанному бізнесі так: якщо бачиш, що людина переступила межу, прощаєшся з нею в лічені хвилини, тому що це все виходить в зал. Тут все, як у медиків - якщо людина робить свою роботу халатно, ми з нею розлучаємося моментально».

Що буде найскладнішим для учасників проєкту?

«Найголовніше і найважче - вийти із зони комфорту, - вважає Алекс Якутов. - І для мене це було б найскладнішим. Ну уявіть, мене зараз кинути в яке-небудь шоу не з власної волі, де потрібно доводити що ти найкращий: глядачам, учасникам, та й самому собі. Для них це буде найбільш некомфортним, але якщо вони розслабляться і палатимуть справою - вийде просто бомба».

Як потрапити на Пекельну кухню

Стати частиною Пекельної кухні і потрапити в телересторан зможе кожен бажаючий! Для цього необхідно заповнити анкету на сайті Нового каналу, вибрати зручну дату і чекати запрошення.

Показати ще новини
Радіо НВ
X