Страва гагаузів. Рецепт солодких хрустиків з Бессарабії

Перед подачею посипте печиво пудрою (Фото:instagram.com/my_happyfood)
Подібне печиво популярне в балканських країнах та на всій території України.
Це просте та бюджетне печиво має бесарабське походження, досить популярне в східних і балканських країнах, але й історично було дуже поширеним на теренах України. Автентична назва хрустиків — геврек, основний процес — смажіння, а секретний інгредієнт — горілка.
Рецепт печива на сковорідці
Інгредієнти:
- 5 яєць
- 2/3 склянки цукру
- 2,5 склянки борошна
- 80 мл горілки
- 1 пакетик ванільного цукру
- ½ склянки цукрової пудри для декору
- Олія для смаження
Приготування:
1. Змішайте всі сухі інгредієнти, потім вбийте в суміш яйця та влийте горілку. Замісіть однорідне тісто. Накрийте тісто та лишіть на годину.
2. Розкачайте тісто та наріжте на прямокутники.
3. Зробіть у кожному прямокутнику поздовжній надріз у центрі та підкрутіть боки.
4. Обсмажте печиво у розігрітій олії до золотистого кольору та хрусту.
Притрусіть готове печиво пудрою.
Смачного!