Страва гагаузів. Рецепт солодких хрустиків з Бессарабії

14 березня, 04:14
Перед подачею посипте печиво пудрою (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Перед подачею посипте печиво пудрою (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Подібне печиво популярне в балканських країнах та на всій території України.

Це просте та бюджетне печиво має бесарабське походження, досить популярне в східних і балканських країнах, але й історично було дуже поширеним на теренах України. Автентична назва хрустиків — геврек, основний процес — смажіння, а секретний інгредієнт — горілка.

Відео дня

Рецепт печива на сковорідці

Інгредієнти:

  • 5 яєць
  • 2/3 склянки цукру
  • 2,5 склянки борошна
  • 80 мл горілки
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • ½ склянки цукрової пудри для декору
  • Олія для смаження

Приготування:

1. Змішайте всі сухі інгредієнти, потім вбийте в суміш яйця та влийте горілку. Замісіть однорідне тісто. Накрийте тісто та лишіть на годину.

2. Розкачайте тісто та наріжте на прямокутники.

3. Зробіть у кожному прямокутнику поздовжній надріз у центрі та підкрутіть боки.

4. Обсмажте печиво у розігрітій олії до золотистого кольору та хрусту.

Притрусіть готове печиво пудрою.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X