Десерт для королеви. Рецепт зірочок із корицею від кондитера британських монархів

25 грудня 2021, 12:24

Кухарі Букінгемського палацу розповіли, як приготувати різдвяний десерт, котрий любить королева Єлизавета ІІ.

В офіційному акаунті монаршої родини Великобританії з’явився відео-рецепт святкового частування з мигдалем, прянощами та безе. Десерт вирізають у формі зірочок та півмісяців, а потім прикрашають глазур’ю та какао.

Відео дня

Якщо ви хочете провести чаювання в королівському стилі, приготуйте це незвичайне різдвяне печиво.

Різдвяні зірочки

Кухня: Британська

Інгредієнти

Цукрова пудра 360 г

Лимонний сік 20 г

Яєчний білок 85 г

Молотий мигдаль 300 г

Цукати зі шкірки цитрусових 115 г

Цедра ½ лимона

Молота кориця 12 г

Подрібнена гвоздика ¼ ч.л.

Енергетична цінність: 473 на порцію Ккал

Інструкція приготування

Загальний час: 01:00 (Час приготування: 01:00)

  1. Збийте цукати до пастоподібної текстури.
  2. Збийте цукрову пудру, яєчний білок та лимонний сік до стійких піків. Відкладіть третину для прикраси верхнього шару.
  3. Додайте всі інгредієнти, що залишилися, у більшу частину безе і перемішайте до текстури тіста.
  4. Замісіть тісто руками, викладіть на деко, застелене пергаментним папером, покладіть ще один аркуш паперу і розкатайте тісто до товщини приблизно 1 см.
  5. Зніміть верхній шар паперу і намажте тісто тонким шаром безе. Поставте тісто в холодильник щонайменше на годину.
  6. Потім дістаньте та наріжте на формочки.
  7. Випікайте десерт у духовці за температури 160°С на режимі конвекції 12-15 хвилин. Потім залиште на деку охолоджуватися ще на 30 хвилин, перш ніж зняти.
  8. За бажанням прикрасьте глазур'ю і какао.

Автор: Королівські кондитери

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X