До новорічного столу. Простий рецепт святкового печива по-шведськи

7 грудня 2020, 19:43
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Ведуча проекту Ревізор, кулінар Юлія Панкова поділилася рецептом хрусткого печива по-шведськи.

На новорічні свята хочеться побалувати рідних солодощами власного приготування. Печиво у формі ялинки, кульки або сніговика стане чудовою прикрасою вашого столу або подарунком для рідних.

Відео дня

«Випікання в передноворічний час завжди створює магічну атмосферу. А ще обожнюю, коли на весь будинок пахне свіжою ялинкою, мандаринами і печивом. Тому рекомендую і вам створити такий затишок в домі», — каже Панкова.

Печиво по-шведськи

Інгредієнти:

  • 2 склянки борошна
  • 2 ч. л. кардамону
  • 150 г вершкового масла
  • 150 г цукру
  • 1 шт. яйця
  • 1 ст. л. ванільного екстракту
  • 1 ч. л. лимонної цедри
  • 100 г кольорового цукру
Печиво по-шведськи (Фото: прес-служба Нового каналу)
Печиво по-шведськи / Фото: прес-служба Нового каналу

Приготування:

1. Змішайте борошно з кардамоном і сіллю.

2. Збийте масло з цукром до однорідної маси. Додайте в суміш яйце, ваніль, лимонну цедру і все ретельно перемішайте міксером.

3. Приготуйте тісто, з'єднавши обидві приготовлені суміші.

4. Розділіть тісто на дві рівні частини і скачайте їх ковбасками.

5. Охолодіть тісто, поставивши його в холодильник мінімум на дві години.

6. Потім тісто обваляйте в кольоровому цукрі. Розкачайте і за допомогою формочок зробіть печиво (товщиною приблизно 1 см).

7. Випікайте в духовці на пергаментному папері при температурі 160 градусів приблизно 20−25 хвилин.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X