Від «хмизу» до туррона. Вісім рецептів печива з різних країн, які приємно пекти, дарувати й отримувати в подарунок

Асорті печива — чудовий подарунок на Новий рік чи Різдво (Фото:BarbaraNeveu / depositphotos.com)
Новорічні свята асоціюються з запахами ялинки, мандаринів і пряного печива. Адже саме в цей час жителі різних країн печуть своє традиційне печиво, щоб порадувати близьких солодкими подарунками.
Хоча традиція дарувати на Різдво і Новий рік коробочки різноманітного ароматного печива більш популярна в Європі, ніколи не пізно завести нові традиції, тим більше настільки приємні. Саме тому ми зібрали вісім рецептів святкового печива різних країн, які разом створять відмінне подарункове асорті для вас і ваших близьких.
Імбирні пряники
Найбільш традиційне печиво, популярне у всіх країнах світу — імбирні чоловічки, запах яких всі люблять настільки, що відтворюють його в аромасвічках і дифузорах. До того ж ці пряники ну дуже презентабельні, а прикрашаючи їх глазур’ю, можна проявити індивідуальний підхід і творчі пориви.
Миколайчики
Хоча свято святого Миколая вже пройшло, смачні миколайчики можна готувати хоч і всю зиму. Тим більше можна вибрати улюблений вид цього печива: шоколадне, лимонне або класичне.
Хмиз
Традиційним печивом в Бессарабії, без якого не обходиться жодне свято, у тому числі Новий рік, є хмиз. Це тонке і хрустке печиво не залишить вас байдужими і урізноманітнить європейську пісочну класику.
Данські віночки
Європейське різдвяне печиво досить схоже одне на одного: в основі - пісочне тісто, в якості секретного інгредієнта — мигдальне борошно чи цілі горіхи, а різдвяний настрій створює величезна кількість цього печива і рясне пудрове посипання. Данські віночки — найпростіший і найменш пряний варіант європейського різдвяного печива для любителів простих рецептур.
Шведське печиво
Цей варіант різдвяної випічки набагато яскравіший ніж данський, адже перед випіканням майбутні печенюшки обвалюються в кольоровому цукрі, яким ми звикли посипати паски. Такі прикраси додають пряній випічці з цедрою і кардамоном кольору та святковості.
Ванількіпферль
Це ніжне печиво у вигляді півмісяця під величезним шаром цукрової пудри трохи дисонує зі складною назвою. Хоча корінь слова багатообіцяюче містить «ваніль». І хоча історично печиво створювалося у вигляді півмісяця на честь перемоги над османським військом, вже багато років цей десерт у всій Австрії та Німеччини асоціюється виключно з атмосферними зимовими святами.
Туррон
Іспанський туррон — не зовсім печиво, а скоріше нуга, проте в цій спекотній країні саме вона відіграє роль головного різдвяного десерту. Приготувати його зовсім нескладно, адже вам знадобиться всього три інгредієнти. Але в той же час, туррон зможе урізноманітнити асорті печива в ваших подарункових коробочках.
Австралійський десерт Мільйонер
Остання точка добірки печива — далека Австралія, де готують десерт з пісочного печива, карамелі та шоколаду. Саме Мільйонер став прототипом для паличок твікс, а тому точно порадує всіх, кого ви захочете пригостити цим десертом. До того ж, його можна порційно нарізати та додати до решти печива.
