Поради та лайфхаки. Як приготувати соковиті та пишні котлети з печінки

26 липня, 02:37
Соковиті печінкові котлети (Фото:Тільки Zoia / depositphotos)

Соковиті печінкові котлети (Фото:Тільки Zoia / depositphotos)

Котлети люблять усі, але готувати їх можна не лише з фаршу чи рубаного м’яса, а й із печінки. Однак, щоб приготувати смачні печінкові котлети зі свинячої печінки, потрібно знати декілька правил.

Дотримуючись цих правил і лайфхаків, котлети зі свинячої печінки виходять ніжними, повітряними та пишними. Подавати такі котлети можна як самостійну страву, так і з картопляним пюре, будь-якою кашею чи макаронами на обід, сніданок чи вечерю.

Відео дня

Як готувати котлети з печінки свині: поради

  • у фарш із печінки додайте трохи сала;
  • використовуйте для приготування тільки свіжу, не морожену печінку;
  • для ідеальної консистенції, візьміть 400 г печінки, наріжте її шматочками, додайте цибулю, 1 шт., сало і подрібніть масу за допомогою блендера;
  • в масу введіть яйце, до смаку посоліть і поперчіть і ще раз перекрутіть в блендері;
  • всипте 3 столові ложки манної крупи та залиште набухати на 15 хвилин;
  • всипте столову ложку борошна, перемішайте;
  • якщо маса вийшла дуже щільною та густою, можна в неї ввести пару ложок сметани, майонезу чи молока і добре вимішати до однорідності;
  • викладіть отриману суміш в розігріту сковороду з олією по 1 столовій ложці;
  • обсмажуйте печінкові котлети на маленькому вогні;
  • до котлеток зі свинячої печінки можна подати різні гарніри, салати, соуси зі сметани або майонезу з часником і зеленню;
  • після обсмажування, котлети потрібно скласти в каструлю, додати шматочок вершкового масла, пару ложок води та лавровий лист, і тушити 4 хвилини під кришкою.
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо НВ
X