З трюфелем або в’яленими томатами. Незвичайний рецепт вишуканого курячого паштету на вині

21 листопада 2020, 03:05

Співвласник ресторану української кухні U, засновник Асоціації шеф-кухарів Півдня України і бренд-шеф компанії G-Group Віктор Тітов поділився рецептом незвичайного паштету.

Паштет - звична страва, від якої ми не звикли чекати чогось надзвичайного. Однак кілька нетипових інгредієнтів можуть зробити з нього вишукану закуску.

Рецепт паштету

Відео дня

Інгредієнти:

  • Куряча печінка 1,1 кг
  • Цибуля ріпчаста 650 г
  • Морква 300 г
  • Масло вершкове 200 г
  • Біле вино 300 м
  • Паста трюфельна / в'ялені томати 50 г

+ Рослинна олія для тушкування овочів

Оригінальна подача паштету в редьці з інжиром від шефа (Фото: Viktor Titov / Facebook)
Оригінальна подача паштету в редьці з інжиром від шефа / Фото: Viktor Titov / Facebook

Приготування:

Підготуйте курячу печінку, зачищаючи її від жовчі та зайвих жилок. Вимочіть підготовлену печінку в молоці з льодом протягом 1 год для видалення зайвої крові та надання красивого кольору.

Підготовлену печінку перекладіть на друшляк або сито для видалення зайвої води ще на 15-20 хвилин.

Тепер приступіть до приготування. Печінку на паштет можна як смажити, так і варити. Але в цьому рецепті, краще відварити до повної готовності.

Цибулю і моркву тушкуйте до повної готовності без сильного обсмажування, але при цьому, постарайтеся отримати золотисту скориночку.

Випаруйте біле вино в 3 рази від його обсягу.

Теплу варену курячу печінку перебейте в блендері разом із тушкованою цибулею, морквою і пропареним білим вином. Потім додайте вершкове масло кімнатної температури і перебийте усе. Заправте паштет сіллю і цукром за смаком.

При подачі для отримання пікантного смаку можна додати трюфельну пасту або перебиті в'ялені томати.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X