З сиропом із гібіскуса. Незвичайний рецепт запечених яблук

31 березня 2020, 01:37

Яскравий і надзвичайно смачний сироп із квіток гібіскуса ідеально підходить до яблук в духовці.

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Багато хто любить запечені яблука, адже це смачно, корисно і просто. Хтось запікає яблука з кисломолочним сиром, а хтось з медом і горіхами. Але існують і інші рецепти, наприклад, запечені яблука з каркаде. Рецептом ефектної і разом з тим дуже простої подачі запечених яблук з НВ STYLE поділився кулінарний експерт, автор онлайн-курсу з кулінарії Мислити як кухар і співвласник ресторану 100 років тому вперед Євген Клопотенко. Переможець кулінарного шоу МастерШеф Євген Клопотенко є також реформатором шкільного харчування.

Відео дня

Як приготувати запечені яблука з каркаде?

Інгредієнти:

  • Яблуко велике — 2 шт.
  • Каркаде — 30 г
  • Апельсин — 0,5 шт.
  • Аніс — 2 шт.
  • Мускатний горіх (мелений) — ½ ч. л.
  • М’ята — 2 гілочки
  • Гвоздика — 4 шт.
  • Цукор — 60 г
  • Вода — 400 мл

У каструлю помістіть всі інгредієнти, крім яблук. Залийте окропом і варіть на слабкому вогні 30−40 хвилин. Процідіть відвар через сито.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть яблука в невелику ємність для запікання і полийте соусом. Запікайте яблука 20−25 хвилин, так вони залишаться досить твердими. Хочете м’які - збільште час хвилин на 15.

Дістаньте яблука, а соус продовжуйте упарювати в духовці ще хвилин 30. Він повинен стати досить густим і придбати консистенцію сиропу.

Викладіть яблука на тарілки і полийте сиропом з каркаде. Ідеально доповнить картину підсушений хліб.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X