Яблука в піжамі. Секрети приготування традиційного німецького десерту з яблук у тісті

15 листопада 2020, 03:36

Кулінар і власниця ресторанів Patison і Delish cafe Вікторія Фішич розповіла, як приготувати німецький десерт з яблук, горіхів і листкового тіста.

Яблука в піжамі - це традиційний німецький десерт, який ідеально підходить під холодний сезон, час для затишних піжам і теплої, комфортної їжі.

«Так що давайте одягнемо яблука в піжаму, а потім з'їмо їх з неймовірним задоволенням», - пише Вікторія Фішич.

Відео дня

Рецепт яблук в піжамі

Інгредієнти:

  • 4 яблука середнього розміру (близько 150 г кожне, наприклад, сорт Гала підійде)
  • Сік половини лимона
  • 250 г листкового тіста
  • 1 яйце

Для начинки:

  • 70 г меленого горіха (будь-якого)
  • Половина лимона - цедра і сік
  • Цукор - 2 ст. л
  • Вершки - 4 ст. л
  • Темні родзинки - 1 ст. л.

Приготування

Змішайте мелені горіхи, цукор, родзинки, цедру і сік половини лимона, вершки. Викладіть суміш у кондитерський мішок без насадки (якщо такого немає - просто скористайтеся маленьким поліетиленовим пакетом і обріжте його куточок).

Очистіть яблука від серцевини і шкірки, збризніть зовні соком другої половинки лимона. ⠀

Робочу поверхню присипте невеликою кількістю борошна і дуже тонко розкачайте листкове тісто в квадрат. Товщина - 1-2 мм, воно повинно практично світитися. Розріжте на 4 квадратики приблизно 14 на 14 см кожен (це для яблук зазначеної ваги).

Яблука викладіть на квадрати з тіста і наповніть їх серцевину горіховою начинкою.

Змастіть краї тіста водою і загорніть яблука: куточки тіста покладіть один за інший на яблуко і щільно притисніть. Тісто має щільно обхопити яблуко з боків, а крильця - залишитися стирчати. Крильця не запечатуйте, залиште отвори для виходу пари. А якщо запечатали - просто проткніть тісто виделкою зверху.

Виріжте з тіста 4 кола діаметром приблизно 3 см, змастіть водою, помістіть на «верхівку яблука» - у точку запечатування - і обережно притисніть.

Змастіть поверхню збитим яйцем і відправляйте в духовку. Випікайте при температурі 200°С приблизно 25 хвилин. Час залежить від вашої духовки.

Трохи остудіть перед подачею і їжте теплими.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X