З розмарином. Рецепт картоплі часточками в духовці

22 листопада 2021, 19:55

Запечена картопля з розмарином підійде як основна страва, а також як гарнір до м’ясних або рибних страв.

Вперше в Україні випустили інтерактивну кулінарну книгу, в якій можна не лише дізнатися про рецепти, а й отримати детальну відео інструкцію приготування кожної страви. Автор книги — Магія трав — Юлія Бенкендорф поділилася з нами рецептом печеної картоплі по-селянськи з розмарином. Детальніше рецепт можна подивитися на її Youtube каналі.

Відео дня

Юлія Бенкендорф
Фото: Юлія Бенкендорф

Рецепт печеної картоплі по-селянськи з розмарином

Інгредієнти:

  • 1 кг. молодої середньої картоплі
  • 2 ст. л. рослинного масла
  • 0,5 ч. л. сухого розмарину
  • 0,5 ч. л. солі

Приготування: Розігріваємо духовку до 180 °C. Миту картоплю нарізаємо на 6−8 часточок. Перекладаємо в миску та заправляємо 2 ст. л. рослинного масла. Все ретельно перемішуємо руками, щоб вся картопля була змащена олією. Перекладаємо картоплю на деко, застелене пергаментним папером. Картопля повинна лежати не дуже щільно, щоб апетитна скоринка була рівномірною. Присипаємо картоплю злегка сухими голочками розмарину. Відправляємо картоплю на 40 хв у духовку та запікаємо при температурі 180 °C. Ще гарячу картоплю посипаємо рівномірно сіллю та перекладаємо в ємність для подачі.

Час приготування: 5 хв

Смачного!

Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо NV
X