Не гречкою єдиною. Шість рецептів пасти на будь-який смак
Підбірка рецептів пасти на будь-який смак і гаманець — з консервами, креветками або пармезаном від італійського шеф-кухаря Марко Черветті і не тільки.
Паста — це один із найпростіших варіантів обіду або вечері. Для приготування потрібно від 15 до 40 хвилин часу. Можна знайти як більш бюджетний рецепт, наприклад, з консервованим тунцем або домашнім соусом песто, так і варіант, на який доведеться витратитися — з креветками, великою кількістю пармезану або м’ясним рагу. Пропонуємо добірку з шести видів пасти від справжнього італійця шеф-кухаря Марко Черветті і не тільки.
1. Паста з консервованим тунцем
Один із найпростіших і бюджетних варіантів для вечері або обіду — паста з тунцем. Ситна страва складається з трьох основних інгредієнтів — спагетті, консервований тунець і петрушка. Також важлива якісна оливкова олія, але її можна замінити вершковим маслом.
- Докладний рецепт пасти з консервованим тунцем
2. Паста з соусом по-генуезьки
Цей вид пасти з домашнім соусом песто є одним із найбільш святкових і одночасно найбільш простих. Рецепт пасти з песто багато хто любить і часто купує готовий соус в баночках в супермаркетах. Але зробити соус песто самостійно дуже легко.
- Докладний рецепт пасти з соусом по-генуезьки

3. Паста з трояндами і креветками
Паста з трояндами і креветками — ідеальний варіант для романтичної вечері удвох. Паста фарфалле з глазурованими в меді пелюстками троянд, безумовно, екстравагантна страва але якщо хочеться романтики, то чому б і ні? Для страви потрібно використовувати виключно садові троянди без хімікатів.
- Докладний рецепт пасти з трояндами і креветками
4. Паста Феттучіне з пармезаном
Дуже простий і швидкий рецепт пасти, але від цього не менш смачний. Головні інгредієнти — вершкове масло, чорний перець і пармезан. І одного, і другого, і третього треба дуже багато — по вазі сиру пармезан, наприклад, має бути чи не стільки ж, скільки сирої пасти.
- Докладний рецепт пасти Феттучіне з пармезаном
5. Паста тальятелле з рагу по-болонськи
Класичне рагу болоньєзе — одна з найбільш розтиражованих страв італійської кухні в світі. Приготування пасти тальятелле з рагу з моркви, селери, цибулі, томатів у власному соку і м’яса не займе багато часу, але подарує масу задоволення всій сім'ї.
- Докладний рецепти пасти тальятелле з рагу по-болонськи
6. Паста карбонара

Автентичну пасту карбонара готують без додавання вершків, з панчеттою або беконом. Згідно з класичним рецептом, спагетті повинні бути виключно з твердих сортів пшениці. З сирів потрібно вибирати пармезан або пекоріно. Також важливо використовувати якісну оливкову олію.
- Докладний рецепт пасти карбонара
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life