З апельсиновим фрешем та родзинками. Паска за рецептом Ектора Хіменеса-Браво

Паска за рецептом Ектора Хіменеса-Браво (Фото:Пресслужба Телеканал СТБ)
Український шеф-кухар колумбійського походження, ресторатор та суддя МастерШеф. Професіонали-4 Ектор Хіменес-Браво поділився своїм рецептом Паски. Якщо ще не визначились, за яким рецептом робити випічку цього року, зберігайте!
Великодні богослужіння ПЦУ та УГКЦ — онлайн
«Великдень вже на носі, а тому час визначитись, які пасочки готувати цього року. Я приготував класичну аскетичну паску з родзинками, але ви можете додавати й інші сухофрукти та цукати. Вказані інгредієнти розраховані на 3 паски розміром 9×9 см та на одну паску 12,5×9 см», — зазначив Ектор.
Паска з апельсиновим фрешем та родзинками: рецепт
Інгредієнти:
- Борошно — 600 грамів;
- Яйця (жовтки) — 3 шт;
- Молоко — 300 мл;
- Вершкове масло — 180 гр;
- Цукор — 180 гр;
- Сухі дріжджі — 8 гр (або 24 гр живих дріжджів);
- Сіль — ½ ч.л;
- Сухофрукти (родзинки) — 150 гр;
- Апельсин (цедра) — 1 шт;
- Ванільний цукор — 1 ч.л;
- Апельсиновий фреш — 120 мл;
- Міцний алкоголь (бренді, ром, віскі) — 50 гр.
Меренга:
- Яйця (білки) — 100 гр;
- Цукрова пудра — 100 гр;
- Цукор — 100 гр.
Спосіб приготування:
Меренга:
- У білки додаємо цукор, ставимо на водяну баню.
- Перемішуємо суміш до розчинення пудри.
- Збиваємо меренгу на повільній швидкості міксером, поступово збільшуючи її та додаючи пудру.
Тісто на паску:
- Залити сухофрукти апельсиновим фрешем, додати міцний алкоголь та поставити на вогонь, закип’ятити та проварити.
- Готуємо опару. У тепле молоко висипати дріжджі та цукор, перемішати та поставити в тепле місце на 7−10 хв до утворення густої дріжджової шапочки.
- В окремій мисці збити жовтки із сіллю, цукром та ванільним цукром до пишної світлої маси. Додати розм’якшене вершкове масло й цедру апельсина, добре збити.
- У масу додати опару, що підійшла, і перемішати.
- Далі частинами ввести просіяне борошно, замішувати лопаткою, тісто виходить, як густа сметана. Накрити та поставити в тепле місце на 40−60 хвилин до збільшення у 2 рази.
- Додати сухофрукти, перемішати, накрити плівкою і залишити в теплі ще на 30−40 хвилин.
- Форми для випічки змастити олією.
- Готове тісто розкласти по формам (форму заповнювати тістом на 1/3) і залишити в теплі для підйому на 1 годину.
- Випікати паски в попередньо розігрітій до 170 градусів духовці 15 хвилин, далі зменшити температуру до 160 та випікати ще 15 хвилин. Після 20 хвилин можна накрити паски фольгою, щоб не підгорів верх. Готовність перевірити сухою зубочисткою.