«Неймовірний часниковий хліб». Джеймі Олівер приготував пампушки на підтримку України — рецепт

28 березня, 16:55
Кулінар готував за рецептом Олі Геркулес (Фото:Скриншот відео Jamie Oliver)

Кулінар готував за рецептом Олі Геркулес (Фото:Скриншот відео Jamie Oliver)

Відомий кулінар готував страву в рамках ініціативи #CookForUkraine.

Після початку війни за аналогією з #CookForSyria у Instagram почав трендити новий гештег #CookForUkraine, покликаний звернути увагу на українську кухню та культуру, а також зібрати гроші на допомогу українцям. Рух очолили лондонські кухарки та кулінарні письменниці українка Оля Геркулес та її російська колега Аліса Тимошкіна.

Відео дня

Цього тижня до руху приєднався відомий шеф-кухар Джеймі Олівер, який приготував українські пампушки за рецептом Олі Геркулес та закликав своїх фоловерів готувати страви української кухні та жертвувати гроші на допомогу українцям.

«Сьогодні я скористаюся моментом, щоб пролити світло на #CookForUkraine, приготувавши за рецептом моєї подруги Олі Геркулес пампушки, неймовірний український часниковий хліб.

Ви, прекрасні люди, теж можете взяти участь у підтримці #CookForUkraine — чи то приготуванням домашньої їжі, чи організацією продажу випічки, чи організацією вечері в клубі… давайте використовувати силу їжі, щоб передати любов нашим українським братам і сестрам. Завітайте на сторінку Just Giving, щоб дізнатися про пожертвування та знайти більше українських та східноєвропейських рецептів», — написав Джеймі Олівер у себе у Facebook.

Рецепт пампушок

Інгредієнти:

  • 15 г свіжих дріжджів або 7 г сухих активних дріжджів
  • 1 ч. л. цукрової пудри
  • 225 мл теплої води
  • 400 г білого борошна + трохи для присипки
  • 8 г дрібної морської солі
  • 3 ст.л. масла + для змащування
  • 20 г подрібненого часнику
  • ½ пучка свіжої петрушки, дрібно нарізаної
  • 1 збите яйце для глазурі
Скріншот відео Jamie Oliver
Фото: Скріншот відео Jamie Oliver

Приготування:

Спочатку приготуйте закваску. Розчиніть дріжджі та цукор у теплій воді. Додайте 200 г борошна та ретельно перемішайте. Накрийте харчовою плівкою та залиште на ніч у холодильнику.

Наступного ранку додайте в закваску решту борошна та дрібну морську сіль. Вимішуйте тісто на добре присипаній борошном робочій поверхні, поки воно не стане гладким і не буде легко відлипати від рук.

Розділіть тісто на 8 частин та сформуйте круглі булочки. Покладіть їх поряд у змащену маслом круглу форму для запікання, накрийте і дайте їм знову піднятися, цього разу в теплому місці, доки вони не збільшаться вдвічі. Вони з'єднаються разом, як гарячі булочки.

Змішайте м'яке масло, подрібнений часник з невеликою дрібкою морської солі та петрушку, потім дайте трохи настоятися.

Тим часом, розігрійте духовку до 220°C.

Коли пампушки виростуть, рясно змастіть збитим яйцем і випікайте протягом 20-25 хвилин або до утворення блискучої золотистої скоринки. Вийміть їх і змастіть часниковим маслом.

Їжте гарячими!

Показати ще новини
Радіо НВ
X