На мангалі. Рецепт овочів-гриль від Тетяни Литвинової
Кулінарна експертка поділилася секретами правильного приготування овочів на мангалі.
Смачно приготувати овочі на грилі насправді складніше, ніж здається. Адже потрібно, щоб вони не «перепили» олії, але й не вийшли сухими. Ну а головне правило готування овочів — готувати їх рівномірно і, бажано, по черзі, щоб одні овочі не згоріли, а інші - недосмажилися.
Рецепт овочів на мангалі
Інгредієнти:
- Баклажани — 2 шт.
- Цукіні - 2 шт.
- Перець солодкий — 2 шт.
- Помідори черрі - 400 г г
- Гриби печериці - 400 г
- Артишоки — 4 шт.
- Кукурудза — 2 шт.
Ароматна олія:
- Оливкова олія — 150 мл
- Часник — 2−3 зубчики
- Розмарин — 2−3 гілочки
- Чебрець — 2−3 гілочки
- Шавлія — 2−3 гілочки
Маринад для печериць:
- Олія ароматна — 50 мл
- Соус соєвий — 2−3 ст.л.
- Часник — 2 зубчики
Для артишоків:
- Оливкова олія — 20 мл
- Пармезан — 30 г

Приготування
Вимийте всі овочі та протріть від води, щоб вони були сухими.
Нагрійте оливкову олію до теплоти, додайте туди часник, розмарин, чебрець і дайте всьому настоятися.
Артишоки промокніть серветкою і відправте в вугілля, постійно перевертайте.
Потім наріжте овочі. Перець краще нарізати кружечками, так само наріжте баклажани, цукіні. Усі овочі краще нарізати однією товщиною, щоб вони готувалися однаково рівномірно та вчасно.
Збризніть овочі олією зі спрею, щоб вони трохи просоталися. Потім посоліть і поперчіть.
Процідіть ароматну олію, щоб у вас була чиста суміш без трав і часнику. Промокніть цією олією цукіні та перець, а потім відправляйте овочі на мангал.
Відріжте ніжки в печериць. Злийте трохи оливкової олії, додавши соєвий соус і часник. Відправте в цей соус гриби та перекладіть у пакет маринуватися. Щоб вони швидше промаринувалися, потрусіть пакет. Потім перекладіть на решітку та відправте на мангал.
Коли артишоки охолонуть, очистіть їх, полийте оливковою олією і додайте кілька слайсів пармезану.
Смачного!
Овочі на мангалі - відеорецепт
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life